Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Enthousiaste, hardwerkende medewerkers. Medewerkers met hart voor de zaak die graag een stapje harder lopen als dat nodig is. Welke werkgever of manager wil dat niet?
8 tips om personeel te demotiveren

Inmiddels zijn er allerlei studies verricht om te onderzoeken wat wel werkt en wat niet. Een simpel antwoord is niet altijd beschikbaar. Vooral bij grote veranderingen zoals een reorganisatie zijn motivatieproblemen eerder regel dan uitzondering.

De keerzijde van motivatie
Om meer te weten over het motiveren van personeel is het goed om te kijken naar de keerzijde. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers hun motivatie verliezen? Dat is namelijk een stuk eenvoudiger. Hieronder vind je 8 tips. Ter inspiratie voor managers en werkgevers. Uiteraard met een flinke knipoog...

1. Geef nooit complimenten. Vooral niet aan mensen die hun werk goed doen of net iets extra's geven. Het beste is om te focussen op alles wat ze NIET goed doen. En om keihard, in het bijzijn van collega's, kritiek te uiten.

2. Geef geen kerstpakket. Of maak onderscheid tussen je personeel. Vast personeel wel, tijdelijke medewerkers of zzp'ers niet. Nieuwe, zeer gemotiveerde medewerkers geef je zeker geen kerstpakket.

3. Geef geen loonsverhoging. Vooral niet aan hardwerkende, betrouwbare medewerkers die al jaren hun stinkende best voor je doen.

4. Kom nooit op de werkvloer. Ga je zeker niet verdiepen in wat er echt speelt bij je medewerkers. Hoe minder je weet van de werkvloer hoe beter.

5. Communiceer minimaal. Als je al communiceert, doe dat vooral via e-mail, sms of WhatsApp. Dan komt de boodschap zeker op de juiste manier over.

6. Betrek medewerkers niet bij je beslissingen. Vooral wanneer het gaat om dingen die belangrijk zijn voor je medewerkers. Zoals reorganisaties, functieveranderingen of veranderingen in de setting van hun werkplek.

7. Geef geen vaste contracten. Doe wel alsof een vast contact tot de mogelijkheden behoort.

8. Laat medewerkers aan hun lot over. Vooral wanneer er problemen zijn. Bied ze zeker geen begeleiding of mentale steun. Het beste is om problemen te negeren.

Als psycholoog, trainer en coach geef ik presentaties, workshops en incompany trainingen over onderwerpen gerelateerd aan mentale gezondheid. Denk hierbij aan e-mailstress, goed omgaan met hoge werkdruk, effectief communiceren of het bewaken van de werk-privébalans. Mijn uitgangspunt is mentale fitheid. Het vermogen om tevreden en gelukkig te zijn, zowel in je werk als privé. Bekijk ook dit YouTube-filmpje waarin ik uitleg wat mentale fitheid is.

Wil je weten of ik jou of jouw medewerkers verder kan helpen? Stuur gerust een e-mail. Je kunt ook mijn dienstenaanbod bekijken, een van mijn radio-uitzendingen terug beluisteren of een van mijn andere blogs lezen. Bijvoorbeeld:

Egocentrisme: is er nog hoop?
E-mailstress op het werk
Contact houden met je werk tijdens vakantie. Hoe gezond is dat?
Contract niet verlengd: wat nu?

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.