Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
16| 02| 10
Rubriek: Gedachten • 
'Misschien is het interessant voor je om te twitteren', hoor ik vanuit verschillende kanten. Alsof ik het niet druk genoeg heb. Toch is mijn nieuwsgierigheid gewekt en ben ik op onderzoek gegaan.
Want, wat is Twitter? Een vriendin vertelde me over een vriend die vader werd en haar via Twitter op de hoogte hield van de bevalling. Oké, dat kan ik me nog voorstellen, maar verder? En hoezo als ondernemer twitteren?

Het idee van Twitter is simpel: in 140 tekens vertel je wat je aan het doen bent. 'Lekker boeiend' is het eerste wat in me opkomt. Dus al zou ik twitteren zou ik nu kunnen vertellen dat ik een blog aan het schrijven ben. Wie interesseert zich daar nou voor?

Toch blijf ik gefascineerd en zie ik een uitdaging. Ik hoef natuurlijk niet elk uur een bericht te plaatsen. Op Twitter.com lees ik het volgende:

The timely bits of information that spread through Twitter can help you make better choices and decisions and, should you so desire, creates a platform for you to influence what's being talked about around the world. [...]

Just remember, how you use Twitter is completely up to you. Follow hundreds of people. Follow a dozen. Post every hour. Post never. Search for your favorite topics and create lists. Or not. You are in control on Twitter.

 

Frank Perquin • 16-02-2010, 12:51
Zakelijk gezien is twitter niet van enige waarde. Twitteren kan leuk zijn als activiteit als je niets beters te doen hebt, voor privé gebruik of als je een grote schare fans hebt (persoonlijke marketing). Ik sla in elk geval deze hype over. Net zoals ik die andere hype, second life, ook heb overgeslagen. En wie hoor je daar nu nog over?

Blijf je bij dit soort hypes (voor zakelijk gebruik) altijd afvragen wat je eraan hebt, hoeveel tijd je erin wilt investeren en welke meerwaarde je er voor je onderneming van verwacht. Ik denk dat je er niets aan gaat missen als je deze hype overslaat...
Witlof • 16-02-2010, 19:32
Groepskwek is best wel kek, het is eigenlijk gewoon SMS maar dan An public. Voorbeeld: Zo volg ik een aantal sleutelfiguren (politiek, entrepeneurs e.d.) in de stad, en die kom ik ook op bijeenkomsten tegen. Het leuke is dat er dan tijdens het luisteren naar een spreker er regelmatig parallel een soort schaduwgesprekken ontstaan. Dat voegt toch wel een extra dimensie aan de gedeelde communicatie toe. Ook de snelheid van info en foto's bij gebeurtenissen blijft mij verbazen. Maar eerlijkheidshalve ben ik zogezegd eerder een observer dan en 140 tekens mededeler.
Louise Hildebrand • 17-02-2010, 09:18
Dank voor jullie reacties, doet me wel even goed nadenken of ik Twitter wel of niet zal oppakken. Misschien moet ik me er nog even wat beter in verdiepen. Ook hoe het precies werkt met sturen en ontvangen.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.