Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 
"Hallo, met Louise Hildebrand."

"Goedemorgen mevrouw, spreek ik met de verantwoordelijke van tekstbureau Louise Hildebrand?

"Ja inderdaad, daar spreekt u mee."

"Veel bedrijven zijn niet bekend met het feit dat Marktplaats ook advertentieruimte biedt aan bedrijven. Om dit meer onder de aandacht te brengen, mag ik u een aanbod doen. Heeft u tijd om dit aanbod te bespreken?"

"Ja hoor."

"Ik mag u zes maanden lang een gratis advertentie aanbieden en na die zes maanden kunt u, als u dat wilt, gewoon de advertentie weghalen."

Zonder verdere verplichtingen?"

"Ja, dat klopt. Dan stellen we nu samen een advertentie op. Binnen een week krijgt u per e-mail een bevestiging van deze advertentie en klikt u op een bepaalde link, dan wordt de advertentie online gezet. Als u wilt kunt u ook nog aanpassingen verrichten. "

Ik kan het niet helpen, bij dit soort gesprekken ben ik extra alert. Ik vraag me meteen af wat de 'catch' is. Tegelijkertijd ben ik nieuwsgierig naar de werkwijze van deze telefonische verkoopster dus blijf ik geboeid aan de telefoon hangen. Ze klinkt jong, onervaren en wat zenuwachtig. Misschien ben ik wel de eerste die ze belt en luistert een collega met haar mee.

Ze vertelt haar verhaal alsof ze het opleest. Soms wat hakkelig, maar vooral heel klantvriendelijk en vooral niet te opdringerig. Mijn fascinatie voor dit meisje staat prominent op de voorgrond terwijl ik me eigenlijk moet afvragen of ik überhaupt een gratis advertentie op Marktplaats wil!

Ach, ik kan altijd nog besluiten om de advertentie te laten voor wat zij is. Want als ik nu al mijn twijfels heb... Dan kan ik er misschien beter vanaf zien...

 

Frank Perquin • 18-10-2007, 14:58
De mogelijke catch: ,,U kunt de advertentie gewoon weghalen". Stel nu dat je na een maand of vijf die hele advertentie vergeten bent en je laat hem staan. Dan heb je kans dat je ineens aan een contract vastzit. Je heb er toch immers voor gekozen om hem te laten staan?

Controleer dus even of de advertentie afloopt na de gratis maanden of dat je er weer zelf actie op moet ondernemen.

Arjan Jonker • 18-10-2007, 16:17
Dinsdag werd ik toevallig gebeld door iemand die mij via Marktplaats gevonden had. Ik wist niet eens dat ik op Marktplaats te vinden was!

Dus misschien sta jij ook al ergens (gratis!) op Marktplaats, Louise, en dat werkt blijkbaar ook! ;-)
Louise Hildebrand • 18-10-2007, 17:41
@Frank: inderdaad, dat kan de catch zijn. Dank je!
@Arjan: ik zal eens goed op Marktplaats kijken want eerlijk gezegd kom ik er nooit...
Barbara • 18-10-2007, 22:18
Ik heb vorig jaar een advertentie op Marktplaats gehad en het heeft me helemaal niks/nada/noppes opgeleverd. Eraf halen was geen probleem. Totaal kostte het me € 14,-, niet echt iets om je een buil aan te vallen.
Weet je zeker dat het van Marktplaats was en niet van een ander bedrijf dat zich voordoet als Marktplaats?
Mijn ervaring met adverteren als tekstschrijver is niet erg positief; mijn netwerk en de kwaliteit van mijn werk is veel belangrijker!
Louise Hildebrand • 19-10-2007, 10:30
Dag Barbara, het was inderdaad Marktplaats en niet een andere organisatie. Ik denk dat je gelijk hebt wat betreft netwerk en kwaliteit van je werk. Daarnaast levert m'n weblog ook opdrachtgevers op! Ik heb nog nooit geadverteerd en tot nu toe gaat dat prima. Ik weet het nu zeker: die advertentie komt niet online ;-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.