Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • 

Nee zeggen. Het lijkt zo simpel en toch blijf ik het lastig vinden. Blijkbaar is een overvolle agenda een way of life waar ik moeilijk verandering in kan brengen. Toch heb ik het vandaag gedaan. Om kwaliteit te blijven leveren moet ik als zzp'er keuzes maken.

Ja, het is een luxeprobleem, maar voor je het weet heb je geen luxe meer. Dan is de klant weg en bouwt hij een relatie op met een ander. Anderzijds vertrouw ik erop dat ik altijd, dus ook in tijden waarin ik minder opdrachten heb, genoeg inkomen bij elkaar zal sprokkelen.

Mijn tijd is beperkt en binnen die tijd kan ik een bepaald aantal opdrachten uitvoeren. Neem ik meer opdrachten aan, hoe leuk of uitdagend die opdrachten ook zijn, dan gaat dat ten koste van de kwaliteit. En dat wil ik voorkomen. Dus sprak ik mezelf streng toe en suste ik mijn geweten dat ik mijn net binnengehaalde opdrachtgever een uitstekend alternatief bied: een journalist in wie ik het volste vertrouwen heb.

Want nee: ik heb geen ambities om groter te worden. Tenminste, niet in mankracht. Ik vind het wel lekker om in mijn eentje een business te runnen waarin ik met niemand rekening hoef te houden. Ik kan alle richtingen opgaan die ik wil, hoef geen overleg te plegen, kan beslissingen nemen en kan op vakantie gaan als ik zin heb. Dat is weer de luxe van het leven van een zzp'er. Nu ik de opdracht heb doorgeschoven kan ik 'm loslaten. Weer een zorg minder!

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.