Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • 
Als sportschoolinstructeur ben je meer coach dan je zelf denkt. Je spoort mensen aan om (bijv. bij Bodyjam) moeilijke pasjes onder de knie te krijgen en vooral niet op te geven, je stelt ze gerust als je ziet dat ze een beweging enigszinsgênant vinden en motiveert ze om tot het einde van de les energiek te blijven.

Je leidt de mensen door de gehele choreografie en zorgt ervoor dat ze je snappen. Voert een deelnemer een beweging niet correct uit, dan geef je opbouwende feedback en geef je een compliment als diegene de beweging beter uitvoert. Op de wandelgangen vraag je mensen om ook eens naar jouw les te komen. Vinden ze je les leuk, dan ben jij diegene geweest die hem of haar een nieuwe ervaring heeft gegeven.

Nog leuker is het om nare eerste ervaringen om te zetten naar enthousiasme. Zo moest ik op een gegeven moment uit nood een Bodyjamles geven op een steplesuur. Toen een van de vrouwelijke deelnemers dat hoorde, wilde zij aanvankelijk niet meedoen omdat haar eerste ervaring met Bodyjam haar vies was tegengevallen. Ze kon de pasjes niet volgen en voelde zich belachelijk. Ik wist haar ervan te overtuigen om eens met mij mee te doen. En warempel, de hele les had ze een glimlach op gezicht en sindsdien is ze een fervent fan van het programma!

Kortom, als instructeur heb je, bewust of onbewust, veel meer invloed op je deelnemers dan je zelf denkt. Mijn passie is om het beste uit mensen te halen, en daarom ben ik ervan overtuigd dat ik op werkgebied de goede weg ben ingeslagen.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.