Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • 

Als de balans tussen werk en privé zoek is en je hebt er flink last van, dan is het belangrijk om te kijken waar het 'misgaat'. Twee veelkomende oorzaken zijn als volgt: 1. De hoeveelheid werk dat je moet verzetten is eigenlijk te veel voor een persoon. 2. Je bent iemand die erg perfectionistisch is met veel verantwoordelijkheidsgevoel.

Oorzaak 1:

Misschien heb je wel een baas die continu werk bij je neerlegt. Heb je werknemers die slecht werk afleveren waardoor je noodgedwongen hun werk moet uitvoeren. Of ben je iemand die moeilijk nee zegt wanneer collega's je vragen om extra klussen te doen. In al deze gevallen is het werk dat je verzet moeilijk binnen de reguliere werktijden te passen. Gewoonweg omdat je mens bent met beperkte mogelijkheden, hoe goed je ook bent. Als dat het geval is moet je kijken naar concrete oplossingen. Een gesprek met je baas, bijscholing van je werknemers, extra werknemers/freelancers of een gesprek met je collega's.

Oorzaak 2:

Als perfectionist kun je het ontzettend zwaar hebben. Je bent (bijna) nooit tevreden over je werk en er valt altijd wat te verbeteren. Je blijft te lang bij bepaalde klussen hangen en kijkt continu terug om 'nog even wat te aan te passen'. Je loopt achter de feiten aan omdat je geen eind kunt breien aan bepaalde taken. Ook in dat geval zul je moeten kijken wat je hier concreet aan kunt doen.

Natuurlijk heb ik makkelijk praten. De geschetste situaties zijn willekeurig en per persoon en situatie zijn verschillende oorzaken, combinaties van oorzaken en oplossingen mogelijk. Belangrijkste boodschap is dat je inzicht krijgt in je situatie. Zonder inzicht geen verandering en zonder verandering geen verbetering!

 

Martin • 15-05-2007, 19:46

De analyse klopt wel, maar ik lees nog steeds geen oplossing... ,,Ook in dit geval zul je moeten kijken wat je hier concreet aan kunt doen'' (bij variant 2) is natuurlijk, met alle respect, een open deur.
Louise Hildebrand • 15-05-2007, 23:01
Daar heb je gelijk in, maar in mijn visie is een coach/psycholoog niet iemand die kant-en-klare oplossingen biedt. Doel is om, via gerichte vragen, te komen tot inzicht. Vervolgens kijken we samen naar oplossingen. En die oplossingen zijn (heel teleurstellend als je een duidelijke een eenduidige oplossing verwacht) afhankelijk van de persoon en afhankelijk van de situatie. Als je een concreet voorbeeld hebt, dan kan ik je wellicht verder op weg helpen.
Martin • 15-05-2007, 23:32

Ik denk dat de oplossingen doorgaans redelijk voor de hand liggen en te maken hebben met zaken als time-management, delegeren. Een kwestie van anders organiseren of prioriteiten stellen dus. Die oplossingen zijn op zich wel te bedenken. De crux is dat een perfectionist (ik blijf daar maar even bij) net een verstokte roker is: hij wil het wel anders doen, maar hij kan het niet, want dat zit niet in zijn aard. Iets 'minder'doen betekent in zijn of haar ogen iets 'minder goed' doen. Overigens is perfectionisme niet zelden een (positief) uitvloeisel van faalangst, maar dat terzijde.
Louise Hildebrand • 16-05-2007, 00:38
Praat je over perfectionisme, dan gaat het om een eigenschap/persoonlijkheidstrek. Ik denk dat het dan zinvol is om te kijken naar de zogenaamde disfunctionele cognities. Welke 'onhandige' gedachten/ideeën heeft de persoon in kwestie en kloppen die wel? Bijvoorbeeld over zichzelf en anderen, over de benodigde vaardigheden en kennis, over de hoeveelheid werk dat verricht moet worden etc. Door de gedachten te toetsen aan de realiteit en door de onhandige gedachten te vervangen door positievere gedachten, kan de druk vanuit de persoon zelf (het perfectionisme) sterk verminderd worden.
Martin • 16-05-2007, 11:24

Ja dokter.... :-))
Louise Hildebrand • 16-05-2007, 11:28
:-))

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.