Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • 

Het leuke van coaching is dat ik soms zelf geïnspireerd raak. Zoals door M., een meisje dat ik coach om Bodyjam-instructeur te worden.

Wat een enthousiasme en motivatie heeft dat kind! Ze moet aanstaande zaterdag tijdens haar opleiding een track presenteren en gisteren heb ik haar op video opgenomen om te kijken hoe ze beweegt en hoe ze coacht. En ik moet zeggen: ik ben supertrots op haar! Wat een energie spat er van haar af en wat een uitstraling heeft ze.

Het coachingsgedeelte viel haar vies tegen. 'Wat moet je als instructeur aan veel dingen denken zeg! Als je in de les staat is het echt supersimpel, maar als je moet praten is het toch een stuk zwaarder!'

Ik herinner me mijn eerste volledige Bodyjam-les nog. Omdat ik zo in de les opging moest ik na afloop zowat kotsen. Ik was te ver gegaan. Te diep. Mijn hartslag steeg het plafond uit en van doseren was totaal geen sprake. Inmiddels ben ik zo'n twee jaar verder en lukt het me veel beter om mijn energie te verdelen. Soms heb ik nog steeds momenten dat ik te snel te veel wil geven. Èn superstrak bewegen èn perfect coachen èn sfeer maken èn contact maken... Gelukkig herken ik deze valkuil donders goed en trap ik op tijd op de rem.

Toch is dat enthousiasme wel aanstekelijk. Ik merk het nu zelf bij M. Zij is superenthousiast en ik word het ook. Ik kan niet wachten totdat we samen een les kunnen geven. Misschien heeft iedereen zo nu en dan een oppepper nodig. Iemand die je inspireert om net dat tikkeltje extra te geven, op welke gebied dan ook. Door M. herinner ik me weer hoe spannend ik Bodyjam in het begin vond. Nu is het meer gesneden koek. Nog steeds lekker, maar minder lekker dan in het begin...

 

M. • 23-06-2008, 00:35
Actie is reactie.

Enthousiasme van anderen komt vaak voort uit bewondering en inspiratie, die jij teweegbrengt.

Als coach houd jij je trainees een spiegel voor, en vaak weerspiegelen zij op hun beurt jouw input.

Wat je geeft, krijg je terug!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.