Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
04| 12| 10
Rubriek: Bewustwording • Persoonlijk • 

Zodra de pepernoten op de toonbank verschijnen, kerstliedjes op de radio worden gedraaid en het ook nog eens flink gaat sneeuwen gaat mijn casettebandje op 'rewind' en kijk ik terug op het afgelopen jaar. Hoe is 2010 voor mij verlopen?

Als ik een oud bericht teruglees dan wilde ik graag dat 2010 het jaar werd van authenticiteit. Meer bij mezelf komen en meer van mezelf laten zien. Daarnaast wilde ik me minder richten op het pleasen van anderen en meer op het pleasen van mezelf.

Is dat gelukt? Ik denk van wel. Dit weblog is een van de resultaten hiervan. Mijn zakelijk vormgegeven weblog is vervangen door een meer persoonlijk blog. Doel is niet alleen om mijn diensten op een nog persoonlijkere manier onder de aandacht te brengen, maar ook om zoveel mogelijk mensen te inspireren tot persoonlijke groei en bewustwording.

Verder ben ik blij met een aantal dingen.Een grote overwinning is het nationaal trainerschap bij Les Mills. Dat was voor mij keihard werken, maar al het harde werken meer dan waard. Niet alleen zijn mijn kwaliteiten op lesgeefgebied enorm gegroeid, ook geniet ik meer dan ooit van het lesgeven en het doorgeven van kennis. Om mensen te zien groeien en te zien dat ze meer uit zichzelf kunnen halen dan ze zelf denken, dat geeft echt een ontzettende kick.

Daarnaast ben ik erg gelukkig met de verdieping van een aantal vriendschappen. Het is erg prettig om mensen om je heen te hebben die je volledig vertrouwt en bij wie je helemaal jezelf kunt zijn. Die je dag of nacht zonder gêne durft te bellen als je een luisterend oor nodig hebt. Met wie je leuke dingen kunt doen en enorm kunt lachen. Die je, als dat nodig is, een spiegel voor kunnen houden. Vrienden die je inspireren en die je inzicht geven. Vrienden die je steunen. En vrienden die je energie geven.

Vriendschap

Vergroot geluk

En vermindert ellende

Door ons plezier te verdubbelen

En ons leed te delen

(Joseph Addison, 1672-1719, Engelse Essayist)

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.