Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bodybalance • Instructeur • Training • 

Sinds 2006 geef ik groepsfitnesslessen op sportscholen wat inmiddels is uitgegroeid tot een van mijn passies. Eén groepsles springt er met kop en schouders bovenuit: Bodybalance.

Dit is een groepsfitnessworkout gebaseerd op tai chi, yoga en pilatus waardoor mensen zich o.a. krachtiger, leniger, flexibeler, meer gefocust en kalm voelen. Het is een les die bij je moet passen. Sommige mensen vinden de les te soft of te rustig. Zelf was ik een van die mensen. Voordat ik de basisopleiding afrondde en daadwerkelijk les ging geven in dit programma haalde ik er weinig voldoening uit. Want, op een sportschool moet je toch gigantisch uit je dak gaan en liters zweet verliezen? Dan is liggen op de vloer en 'ontspannen' tijdens het laatste deel van de les weinig zinvol, toch?

Destijds had ik nooit kunnen vermoeden dat ik ooit auditie zou doen om nationaal Bodybalancetrainer te worden. Ik zit nog in het trainingstraject, maar dit weekend mocht ik voor het eerst de leiding nemen in de eerste twee dagen van de basisopleiding. Bloednerveus, zenuwachtig en met flink wat faalangst heb ik het gered. Sterker nog, ik heb er een goed gevoel over en ik kreeg positieve feedback, zowel van de deelnemers als van de hoofdtrainer. Volgende week zaterdag is dag drie van de opleiding en ook op deze dag mag ik het voortouw nemen. Ik heb er nu al zin in!

 

Josee Viveen • 19-04-2010, 14:12
trots!
Louise Hildebrand • 19-04-2010, 14:26
:-)
Jildau • 20-04-2010, 17:06
Wat goed van je! Had ook niets anders verwacht hoor. Grappig dat andere mensen inderdaad eerder zien wat er bij je past dan jijzelf ;-)
Louise Hildebrand • 21-04-2010, 09:56
@Jildau. Inderdaad. Wellicht een leuk blogonderwerp voor een volgende keer!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.