Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
01| 03| 10
Rubriek: Bewustwording • Coaching • Communicatie • Goed in je vel zitten • Training • 

Gisteren sprak ik iemand die boventallig is verklaard. Ik verbaas me over de bijna onmenselijke manier waarop hiermee wordt omgegaan.

Inmiddels zijn de boventallige medewerkers mondeling op de hoogte gebracht. De officiële brief moet nog worden verstuurd, maar wanneer dat gaat gebeuren is onbekend. De medewerkers kampen met allerlei gevoelens waar niemand, en vooral de leidinggevende geen raad mee weet.

Want ja, het is nogal wat als er sprake is van boventalligheid. En zeker niet alleen voor de leidinggevende die het slechte nieuws moet brengen. Voor medewerkers is de klap veel erger. Je kunt het zien als een groot verlies, net zoals je een dierbaar iemand zoals je partner verliest. Allerlei gevoelens komen naar boven, van boosheid en frustratie tot verdriet en onverschilligheid. Je eigenwaarde kan een enorme deuk oplopen, want je bent overbodig geworden. Erger nog: anderen zijn verkozen boven jou.

Boventallige medewerkers kunnen ook flink wat frustratie voelen naar hun collega's toe. En ja, het is logisch dat hun motivatie tot het vriespunt zakt. Managers en leidinggevenden: houd rekening met al je medewerkers, ook medewerkers die boventallig zijn. Sluit niet je ogen ervoor omdat je de situatie moeilijk vindt. Laat jezelf voorlichten over de impact die een dergelijke boodschap met zich meebrengt. Zorg voor handvatten. Steun. En als je niet weet hoe je ermee om moet gaan. Zorg er dan voor dat je dat wel weet!

 

Roger • 01-03-2010, 13:47
Voor leidinggevenden is het goed te weten wat voor reacties en emoties boventalligge medewerkers kunnen tonen en ervaren. Handig te weten, want wat de medewerker zegt, is dus niet noodzakelijk congruent met wat er aan de binnenkant is.
Ik kan me helemaal vinden in de laatste 4 zinnen van de 4e alinea. Dus leidinggevenden, zorg ervoor dat je over kennis van "rouwprocessen" beschikt. Maak jezelf bekend met mogelijke reacties en gevoelens van een boventallige medewerker.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.