Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
03| 03| 10
Rubriek: Bewustwording • Grenzen verkennen • Instructeur • 

Als groepslesinstructeur moet je al je deelnemers aandacht geven, juist diegenen die de indruk wekken dat ze je les volkomen ruk vinden.

Vaak staan deze sporters aan de zijkant van de zaal. Het liefst op een plek waar ze zich kunnen verschuilen achter een andere deelnemer en waar jij geen oogcontact met ze kunt maken. Een van de moeilijkste dingen vind ik dan om mijn eigen vooroordelen overboord te zetten. Een standaard norse blik hoeft niks te zeggen over de ervaring die deze deelnemer heeft. Ik heb me dikwijls verbaasd over hoe trouw deze 'bromberen' zijn. Dit in tegenstelling tot sommige deelnemers die dolenthousiast na de les naar je toekomen om hun fantastische ervaring met je te delen. Vervolgens zie ik ze nooit meer terug.

Eigenlijk moet je als groepslesinstructeur een feilloos oog hebben voor de behoefte van je deelnemers. Iemand die pal voor je neus staat heeft er over het algemeen geen moeite mee als je zijn of haar naam noemt, geintjes maakt of vragen stelt. Voor iemand die helemaal achter in de zaal staat is deze aandacht waarschijnlijk wat overdreven.

Maar, we blijven allemaal mensen. En alle mensen willen erkend worden. Ook de mensen die doen overkomen alsof ze niet in je les willen staan. Geef je ze de gepaste aandacht, dan zijn dat je trouwste deelnemers.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.