Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
09| 04| 11
Rubriek: Gedachten • Grenzen verkennen • Mental Fitness 4U • 

Het moet niet gekker worden. Taarten maken? Ik kan echt wel merken dat ze zwanger is. Tjezus, wat moetik daar nou mee? Ik ga toch zeker niet tussen allerlei burgertrutjes een taart maken? Wat een uitnodiging voor een workshop taarten maken niet voor gedachtes kan oproepen. Het was overduidelijk dat ik te maken had met pure weerstand. En waar je enorme weerstand tegen hebt, daar moet je wat mee.

Van weerstand kun je namelijk leren. Hij wil je wat vertellen. Iets niet leuk vinden, dat kan, maar waarom zou je iets verafschuwen wat je nog nooit hebt gedaan? Weken heb ik overwogen of ik mee zou gaan. Wel niet. Wel niet. Wel niet. Wat zou het goed uitkomen als ik dan wat anders had. Nee. Ik had niks belangrijks. Weken later vroeg m'n vriendin er nogmaals naar. Stiekem hoopte ik dat ze was vergeten dat ze mij ook had uitgenodigd. "Het is echt heel leuk, ga gewoon mee. Je bent heel creatief bezig. Net als je cursus intuïtief schilderen."

Creatief met taart. Oké dan. Ondanks enorme aarzeling besloot ik toch om mee te gaan. Tijd voor een uitdaging. Ik zou mijn weerstand overboord gooien en kijken wat ik zou leren van mezelf.

Het resultaat heeft me nog meer stof tot nadenken gegeven. Zucht. Ik ben nog lang niet klaar met mijn weerstand...

 

Joop • 09-04-2011, 11:14
Je kunt wel zien dat je het meest schattige deel van jezelf op die taart hebt uitgebeeld hahaha.

Misschien is dat wel het deel waar je zoveel moeite mee hebt :D
Of had je geen keus dan deze valentijn taart te maken :P
Marc Vaessen • 09-04-2011, 12:51
Dat is een hele mooie taart geworden
Linda • 09-04-2011, 13:37
En wat zijn dan burgertrutjes?? En waarom wil je dan zo graag niet daarmee geassocieerd worden? Best een leuke taart hoor :-)
Xiwel • 09-04-2011, 15:47
In de zin 'Tjezus, wat ik daar nou mee?' mist nog iets.

Verder geeft die combinatie van rose, wit en fietskogeltjes aan dat het nog niet helemaal goed zit. Neem aan dat die taart vreselijk zoet smaakt. :-)
marielle • 09-04-2011, 20:37
Die "burgelijke"taart ziet er wel heel mooi uit!!!!
Ik ben ook wel benieuwd naar wat er burgelijk is aan het maken van taarten....
Toch stoer dat je het gedaan hebt!!
Liesbeth • 09-04-2011, 21:11
... als ik zo kijk naar die taart, dan heb je er volgens mij heel erg je best op gedaan en vond je het 'in het geniep' ook best erg leuk. Laat het kind in je los Louise en ga er een volgende keer lekker mee smijten! Nieuwe burgerlijkheid is HIP!!
Bodille • 09-04-2011, 22:57
Nou Louise, wij hebben binnenkort een bruiloft bij Oost4 en we zoeken nog een mooie bruidstaart. Dus als je nog een carrière swich overweegt?
Witlof • 10-04-2011, 10:08
Ik voel steeds meer weerstand om hier te lezen.
Louise Hildebrand • 10-04-2011, 12:27
Dank voor jullie reacties! Burgerlijkheid is denk ik heel persoonlijk. Ik denk dat ik meer een burgertrutje ben dan ik denk. Het enige wat nog ontbreekt is een man, kind en hond, dan leef ik volgens de standaard burgerlijke normen: huiselijk, veilig en rustig ;-) Nee, zonder gekheid. Ik denk dat ik een diepgewortelde onjuiste overtuiging heb dat zacht (zoiets als taarten maken) niet positief is, maar staat voor soft en afhankelijk. En dat is iets wat ik bewust niet wil zijn. Vandaar mijn overduidelijke weerstand, want kennelijk zit het wel in me. Anders zou ik me niet zo druk maken en zo'n roze bruidstaart maken! :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.