Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
15| 10| 09
Rubriek: Persoonlijk • 

Snik. Ik moet afscheid nemen van mijn auto. Jarenlang heeft hij me trouw van plek A naar B gebracht, maar nu is hij afgevoerd. Motorschade waarbij het onrendabel is om 'm te laten maken.

En direct wordt mijn hele schema in de war geschopt. Afspraken die verzet moeten worden of zelfs gecanceld. Alternatieve oplossingen bedenken voor afspraken waar ik niet onderuit kan... En dan de hamvraag: hoe kan ik zo snel mogelijk een fatsoenlijke en betaalbare auto scoren?

Ik baal als een stekker. Soms heb ik namelijk geen zin om creatief te zijn. Vooral nu. Creatief met auto. Of beter gezegd, creatief met openbaar vervoer. Om nu maar meteen de eerste de beste autogarage binnen te stappen en een exemplaar uit te kiezen... Dat is niet verstandig (tot een dergelijke actie ben ik overigens wel toe in staat).

Inmiddels ben ik erachter dat ik, op praktisch gebied, hou van zekerheden. Anderzijds, die zekerheden heb ik in de loop der tijd zelf opgebouwd. Er was een tijd dat ik niet beschikte over een auto en toen redde ik me ook prima. Dus is het minder frusterend om deze gebeurtenis te zien als een uitdaging. Hoe kan ik op een zo efficiënt mogelijke manier - zonder mijn eigen auto - toch naar mijn geplande plek B komen?

 

Louise Hildebrand • 15-10-2009, 17:37
Ik had een metallic Ford Mondeo (diesel), maar wil nu een wat kleinere, sportievere (benzine) auto. Waar moet ik in godsnaam allemaal op letten? Waar kan ik beter niet kopen? Waar wel? Alle tips zijn welkom!
Louise Hildebrand • 16-10-2009, 15:12
Het is geregeld. Binnen 24 uur heb ik een andere auto in m'n bezit. Gisteravond, toen ik online auto's aan het bekijken was, had ik nog mijn twijfels. Hoe moet ik in godsnaam uit dit uitgebreide aanbod mijn keuze maken? Bezinning is het sleutelwoord. Waarom me druk maken over een onderwerp waar ik geen verstand van heb? Wie uit mijn netwerk heeft die kennis wel, en kan diegene mij helpen om de juiste keuze te maken? Ook hier blijkt het belang van een goed en betrouwbaar netwerk. Om 17.00 uur haal ik mijn Peugeotje op! :-)
Xiwel • 22-10-2009, 12:48
Alkmaar is een heel compacte gemeente waar je met een fiets vlotter uit de voeten kunt dan met een auto. Vrijwel alles is binnen 5km van je huis. De kernen van Langedijk, Heerhugowaard en Heiloo zijn maar enkele kilometers verder. Dus ook met een slechte conditie nog goed op de fiets te doen. Gemeente Bergen is nog gunstiger, zij hebben hun gemeentehuis zelfs in Alkmaar geplaatst. Wat wil een teksschrijfster nog meer? :-)

En voor verder is er een kwartierdienst aan intercities naar Zaandam, Amsterdam en Utrecht en een halfuurdienst naar Hoorn, Haarlem en Den Helder.

Ik ben geen tekstschrijver maar heb ook nooit overwogen om een auto aan te schaffen. Zou ik dat wel gedaan hebben, dan moet ik die vaak een stuk van mijn huis parkeren. Buren zie ik dan ook hele stukken lopen eer zij hun auto gevonden hebben. Daar ben ik dan weer te lui voor.
Louise Hildebrand • 23-10-2009, 12:24
Ik ben het met je eens dat fietsen binnen Alkmaar praktischer is dan vervoer met de auto! Binnen Alkmaar pak ik dus meestal de fiets, buiten Alkmaar niet. Als ik zo mijn agenda bekijk, maak ik ook best wat kilometers buiten Alkmaar. Ik ben dus erg blij met mijn Peugeotje die ik voor mijn deur kan parkeren :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.