Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • Goed in je vel zitten • Training • 
Extreme moeheid, concentratieproblemen, besluiteloosheid. De afgelopen tijd heb ik flink lopen kwakkelen met mijn gezondheid. Niet handig als ik voor m'n werk mijn hoofd moet gebruiken en ook nog eens gemiddeld acht uur per week enthousiast in de sportschool als instructeur andere mensen loop op te peppen.
Dus besloot ik vorige week om naar een orthomoleculair voedingsdeskundige te gaan. Daar werd ik met m'n neus op de feiten gedrukt. Mijn voedingspatroon was verre van optimaal en daar bovenop zit er al tijden een bepaalde schimmel in mijn darmen die de boel loopt te verzieken. Ik heb een chronische gebrek aan allerlei vitaminen. De voedingssupplementen die ik slikte kon ik net zo goed door het toilet spoelen, want die werden door de schimmel toch niet opgenomen.

Dus zit ik sinds vorige week op een extreem dieet. Geen normaal brood, geen toegevoegde suikers of suikervervangers, geen alcohol, geen koffie en thee, geen noten, geen kaas (van de koe), geen bananen en nog een hoop andere dingen. Kortom, alles wat ik normaalgesproken vrolijk naar binnen werk, mag ik niet meer.

Gelukkig had ik de suikers al een paar weken geleden verbannen. Ik moet zeggen, het dieet valt me reuze mee. Het is meer het idee dat ik allerlei dingen voorlopig niet 'mag'. Er zijn genoeg vervangende producten die ik wel kan eten en als mijn energieniveau en andere gezondheidsklachten hiermee als sneeuw voor de zon verdwijnen, dan heb ik er wel een streng dieet voor over.

En zo bewijst dit voor mij dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Zorg je niet goed voor je lichaam, dan moet je niet raar opkijken als je allerlei klachten ontwikkelt.
 

Patricia • 06-09-2010, 10:20
Hey Louise

Ik heb dit vorig jaar september ook gehad...ook een schimmel en bacterie in mijn darmen! Merkte het ook omdat ik ontzettend moe was. In no time voelde ik me weer helemaal de oude, wat een verandering zeg. Jij was al gestopt met suiker, en dan nu ook nog de toegevoegde suikers....wat zal jij straks weer stralen en knallen. Weet ik zeker. Ik ben toen bij een electroaccupenturiste geweest die dit bij mij constateerde, die ook mijn energielevel kon meten. Binnen 2 maanden was ik van 2 naar 6 gegaan...! (wat het ook hoort te zijn).

Succes ermee xxx Patries
Josee Viveen • 06-09-2010, 10:52
hey louise,
Hoe is het bepaald van die schimmel? [Je weet zodra het 'alternatieve' circuit om de hoek komt kijken krijg ik vlekken in mn nek] En over suiker; je lichaam heeft het wel nodig, en is zelfs zeer noodzakelijk voor de vertering van voedsel, en om het bloed te bevoorraden. Nu zit het ook voldoende in fruit en groentes maar toch.. Ik hoop dat je je snel weer vitaal voelt, maar blijf kritisch en blijf eten ;-)
Ootje • 06-09-2010, 13:14
Hé Louise,

Ik heb zelf jaren geleden ook zo'n dieet gedaan. In eerste instantie is het idd even slikken, maar als je eenmaal bezig bent valt het eigenlijk best wel mee. En ik kan je zeggen dat ik na een paar maanden constateerde dat ik nog nooit zoveel energie had gehad. Ik heb toen een tijd echt heel erg goed in m'n vel gezeten. Maar om nou te zeggen dat ik zo weer zou beginnen om weer meer energie te krijgen....
Louise Hildebrand • 07-09-2010, 09:07
Dank voor jullie reacties! @Josee. Ik ben al twee keer naar de dokter geweest. Heb toen verschillende middeltjes gekregen tegen een schimmelinfectie, maar ik bleef klachten houden. In plaats van symptoombestrijding koos ik dit keer voor een alternatieve aanpak. Gevoelsmatig wist ik al dat ik mijn voeding zou moeten aanpakken en daarin werd ik dus bevestigd.
Louise Hildebrand • 07-09-2010, 09:12
Overigens merk ik dat ik inmiddels steeds meer energie krijg!
Angelique • 19-09-2010, 13:01
Hoi Louise,
Toevallig heb ik op 11 oktober een afspraak bij een orthomoleculair arts en ik ben bang dat ik ook zo'n dieet ga krijgen. Ik loop al 5 jaar! te sukkelen met schimmel infecties en heb zelfs een keer een paardenmiddel gehad die álle schimmels in en op het lichaam zou doden, yeh right, had helemaal geen effect.
Daarbij heb ik ook nog een auto immuunziekte aan mijn schildklier sinds 5,5 jaar, wat volgens mij meespeelt in die chronische infecties. Ik ben benieuwd wat het advies voor mij gaat worden.
Hoe is het inmiddels met jou? Je bent nu een week of 2 verder. Hoe snel voelde jij je beter?
Groetjes en succes, Angelique
Louise Hildebrand • 20-09-2010, 10:57
@Angelique. Ik merkte vrijwel direct resultaat! Nadat ik gestopt was met suikers had ik eerst flinke afkickverschijnselen. Extreme moeheid, hoofdpijn en duizeligheid. Ik merkte vooral het effect van vlees en vis (omdat ik ook bepaalde aminozuren miste en veel sport/lesgeef, kreeg ik het advies om twee ons vlees of vis te eten). Vorige week maandag was er zelfs een klant die na mijn combatles vroeg: 'Wat is er met jou gebeurd?' Hij had nog nooit zo'n goede les van me gehad! Dus ik zeg vrolijk: 'Ik zit op een dieet!' Ook mentaal merk ik verschil. Ik ben creatiever en onderneem meer gerichte actie. Al met al ben ik blij dat ik mijn voeding heb aangepast!
Angelique • 12-10-2010, 18:33
Hoi Louise,
Ik ben gisterochtend geweest en de conclusie was dat bij mij de schimmel ook in het bloed zit, en niet zo'n beetje. Daarom moet ik nu eerst de suikers laten, om het rustig aan te pakken, anders kon ik een te heftige reactie krijgen. Ook krijg ik deze week nog medicijnen opgestuurd, geen idee welke. Ik heb zelfs al hypoglycemie door die schimmel. En als ik er nu niks aan doe, krijg ik binnen enkele jaren suikerziekte en dat is wel een hele goede reden om de suiker te laten.
Hoe gaat het inmiddels met jou? Hou je het goed vol? Voel je je nog steeds zo goed?
Groetjes, Ansj
Louise Hildebrand • 12-10-2010, 18:54
@Angelique. Wat vervelend voor je dat de schimmel in je bloed zit. Gelukkig ben je er op tijd bij, dus voordat je suikerziekte hebt ontwikkeld. Mijn dieet gaat goed, hoewel ik de laatste weken af en toe 'zondig' met suikers (maar ik heb nog geen suikers ingeslagen ;-)) Inmiddels ben ik (weer) bij de huisarts geweest en hij heeft me dit keer een medicijn voorgeschreven om de schimmel inwendig aan te pakken. Dit omdat ik al een hele tijd met klachten worstel. Overigens, wat hem betreft hoef ik niet op een streng dieet, omdat dit de schimmel niet zou bestrijden. Dus kies ik een middenweg. Ik neem het medicijn en zorg ervoor dat ik zoveel mogelijk 'slechte' voedingsmiddelen vermijd en goede voedingsmiddelen nuttig. Daar voel ik me goed bij!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.