Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Mental Fitness 4U • 

Je stapt in je auto. Het doel is duidelijk. Honderd kilometer verderop heb je een belangrijke afspraak waar je graag op tijd wilt zijn. Maar wat als er een ongeluk gebeurt, de weg afgesloten is, of je auto mankementen begint te vertonen. Wat dan?

Grote kans dat je in paniek raakt. Help! Je planning valt in duigen, je verliest de controle, raakt gestresst en weet even niet wat je moet doen.

Dit voorbeeld is heel concreet en duidelijk. Maar trek dit eens door naar de rest van je leven. Misschien weet je precies wat je wilt bereiken. Al dan niet aan het einde van de dag, volgende week, volgend jaar of over tien jaar. Plannen maken is handig. Het geeft richting en stimuleert je tot actie. Maar ben jij flexibel genoeg om op een opbouwende manier met tegenslagen om te gaan?

Stel je hebt een to-do-lijst waarin je op werkgebied bepaalde deadlines wilt halen. Raak jij volledig in paniek als externe dingen ervoor zorgen dat jouw deadline niet wordt gehaald? Of ga jij over je grenzen als je fysiek te moe of ziek bent om je to-do-lijst af te werken?

Of je hebt een dag naar het strand gepland. Alles is voorbereid, je strandtas is volgestouwd met de benodigde spullen, maar op de dag zelf begint het te regenen. Ben jij dan flexibel genoeg om wat anders te plannen zodat je niet de hele dag baalt van die verdomde regen?

Je wilt afvallen. Je pakt je eetpatroon aan, gaat meer bewegen, maar de kilo's willen er maar niet vanaf. Ben jij dan bereid te accepteren dat een size zero er voor jou niet in zit?

Laatste voorbeeld: je hebt een fantastische partner. Je bent dolgelukkig, doet veel dingen samen en kunt een leven zonder hem of haar niet voorstellen. Op een dag vertelt hij of zij dat de relatie over is. Heel pijnlijk en verdrietig. Maar ben jij binnen een gezonde termijn bereid om jouw overtuigingen over deze relatie los te laten?

Een deel van je leven kun je controleren en beïnvloeden. Een groot deel ook niet. Ga eens voor jezelf na. Hoe flexibel ben jij? En hoe goed kun jij dingen loslaten?

 

Thoma Wetzelaer • 25-08-2011, 12:14
Goede middag Louise.

Ik lees al je blogs en zou graag eens mee willen doen met een training Mental fitness 4U maar het ligt jammer genoeg niet hier bij mij om de hoek.
Ik wens je veel succes met het geven van de training en breng vooral de rust die jij in je hebt over aan de mensen die er voor openstaan.
Ik hoop je snel weer eens te zien.

Met vriendelijke groet,
Thoma Wetzelaer.
Louise Hildebrand • 28-08-2011, 15:10
Hoi Thoma, wat leuk dat je hier een reactie plaatst en mee zou willen doen met een training! Wie weet wordt de training zo succesvol dat ik kan uitwijken naar België :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.