Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
16| 04| 09
Rubriek: Persoonlijk • 

Ik weet niet wat het is, maar ik word best moe van de crisis-berichtgeving. Ja er is een economische crisis, maar wordt die crisis niet alleen maar erger door er continu aandacht aan te besteden?

Aandacht op de crisis maakt mensen bang. Wat gebeurt er dan? Mensen houden hun hand op de knip, gaan oppotten, worden voorzichtig en laten zich leiden door hun angsten. Er is minder vraag naar producten, waardoor de crisis nog meer voedingsbodem krijgt om op te gedijen.

Natuurlijk is het best verstandig om er rekening mee te houden. En ja, we kunnen er niet omheen dus moet er ook informatie de wereld in worden gestuurd. Maar, maken we het met z'n allen niet erger dan het is? Door een spotlight op de crisis te werpen belanden we in een neerwaartse spiraal waardoor het nóg langer duurt om uit de economische crisis te komen.

Misschien heb ik makkelijk praten. Vooralsnog zit ik niet werkeloos thuis en heb ik eerder werk te veel dan te weinig. Maar zou het anders zijn, dan geloof ik nog steeds niet dat ik me zou laten leiden door negatieve berichtgeving. Voor de komende maanden heb ik vooralsnog weinig opdrachten, maar maak ik me daarover druk? Nee, absoluut niet. Als ik al niet meer in mezelf en mijn business geloof, wie doet het dan wel?

 

Rick Huizinga • 17-04-2009, 16:23
Hoi Louise,

Ook al ben ik dan wel werkloos, ook ik wordt doodziek van die berichtgeving. Zelfs met een opgelegede "maatregel" (lees: strafkorting) kom ik niet in de problemen. Door al eerder (vooruitziende blik?) zuinig te leven heb ik mezelf onlangs kunnen kietelen door een mooie nieuwe fotocamera te kopen en me te richten op de dingen die wél leuk zijn.
Groet.
Witlof • 17-04-2009, 23:26
Oja, moet het natuurlijk positief benaderen: bijna failliet maar een jaartje sabbatical is natuurlijk ook lekker.
Xiwel • 18-04-2009, 13:06
De werkloosheid is inmiddels al op het niveau van maart-2008.

De berichtgeving in maart-2008 was: 'Laagste aantal werklozen sinds jaren'. :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.