Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • 

De oplettende, regelmatige bezoeker van dit weblog heeft het vast wel gemerkt. Na anderhalf jaar trouw twee tot drie keer per week een bericht te hebben geplaatst, zak ik terug naar gemiddeld twee keer per maand. Wat is er aan de hand?

Gebrek aan inspiratie? Soms, maar niet zodanig dat ik terugzak naar een gemiddelde blogfrequentie van eens tot twee keer per maand. Geen zin? Verre van. Schrijven, en dan vooral over dingen die me bezighouden vind ik lekker. Drukte? Ja en nee. Zou ik op dit moment omkomen in het werk, dan zou ik alsnog mijn belangrijkste marketingtool niet zo willen 'verslonzen'.

Wat is het dan? Ik zal jullie niet meer in spanning houden: mijn balans tussen werk en privé is verstoord. Niet vanwege werkdrukte, maar door privéomstandigheden: de relatie met mijn partner is beëindigd. Aangezien ik thuiswerk is het onvermijdelijk dat mijn privéleven krachtig mijn werkleven binnendringt. Tel daar het feit bij op dat ik opdrachten heb lopen die ik wèl goed wil uitvoeren, druk bezig ben geweest met het vinden van een nieuwe woning, in drie dagen ben verhuisd en tussendoor ook nog een scheiding moet verwerken, is het logisch dat ik ergens minder aandacht aan kan besteden. In dit geval mijn zakelijk weblog.

Zou ik streng voor mezelf zijn en mezelf verplichten om mijn normale activiteiten op dezelfde voet te volgen, dan zou ik tegen mijn eigen grenzen aanlopen. Dus moet ik keuzes maken en prioriteiten stellen. Als ik het zo opschrijf lijkt het wel een economisch perspectief van een zeer emotionele en moeilijke situatie. In feite is dat ook het geval. Zonder mijn emoties te rationaliseren en weg te stoppen, moet ik praktisch en economisch te werk gaan om mijn disbalans te herstellen.

Wat is de gewijzigde situatie? Ofwel, hoe ziet de disbalans eruit? Wat moet ik doen om de disbalans meer in balans te brengen? Welke stappen moet ik nemen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik ondanks de gewijzigde situatie voldoende functioneer? Wat moet ik per se doen? Welke dingen kan ik beter laten? En de laatste, maar zeker niet de minst belangrijke vraag: wat heb ik nodig? Mijn balans is verstoord en er is werk aan de winkel om deze balans te herstellen. Tot die tijd is er misschien minder op dit weblog te beleven dan normaal.

P.S. Weet iemand waarom het altijd zo verdomd lang duurt voordat een nieuwe internetaansluiting is gerealiseerd?

 

Frank Perquin • 30-10-2008, 08:58
Sterkte!
Jos Goedmakers • 31-10-2008, 14:52
Louise, probeer juist nu niet alleen rationeel, maar vooral gevoelsmatig te handelen. Sterkte in deze letterlijk en figuurlijk donkere dagen.
Louise Hildebrand • 01-11-2008, 10:15
Dank jullie wel!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.