Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Er is een nieuw soort ondernemer opgestaan. De ondernemer die wat werk betreft wél ambitieus is, maar tevens het lef heeft om opdrachten te weigeren. De ondernemer die de balans tussen werk en privé nauwlettend in de gaten houdt. En de ondernemer die leuke klussen verkiest boven een bovenmodaal, royaal inkomen.

Het is een idee. Een beeld dat zo in me opkomt als ik in mijn omgeving kijk. Misschien heb ik het bij het verkeerde eind. Ben ik niet-commercieel. Of omring ik mij bewust met dit soort mensen. Het zijn kleine ondernemers. Zzp'ers of freelancers. De ondernemers die niet 24 uur per dag voor hun klanten klaarstaan. Die duidelijk hun grenzen stellen en weten wat ze willen. Die niet op zaterdag gebeld willen worden met een onbenullige vraag. En die niet hemel en aarde bewegen om een klant tevreden te stellen.

Kijk ik door een roze bril? Of verkeer ik me gewoonweg in een gevaarlijke luxepositie? Ja, ik heb mazzel. Ik heb een hele grote klus in het vooruitzicht. Een klus die zorgt voor een stuk zekerheid. En een klus die ervoor zorgt dat ik 'nee' kan zeggen omdat ik de extra financiën niet nodig heb. Wijs? Misschien niet. Zekerheid komt en gaat. Maar door nu 'nee' te zeggen kan ik me wél extra goed focussen op de klussen die ik de komende tijd uitvoer. Zo haal ik het beste uit mezelf. En is dat niet iets waar elke ondernemer naar streeft?

 

Witlof • 25-07-2007, 13:36
Geboren met een gouden lepel in de mond maar wel met de sfeer van een ellendige wereld alom. De generatie X gaat steeds meer zijn stempel drukken op de arbeidsethos, een twijfelaar zonder grote doelen maar op zoek naar het kleine geluk.
Louise Hildebrand • 26-07-2007, 11:00
De begrippen groot en klein zijn naar mijn mening subjectief. Hoeveel mensen zijn er niet op zoek naar een bepaalde mate van balans en hebben moeite om tevreden en gelukkig te zijn? Wat geld/inkomen betreft; het kan je waarnemingsvermogen beïnvloeden. Na een bepaald minimum (wat elk mens nodig heeft om te overleven), werkt het verslavend. Hoe meer je hebt, hoe meer je wilt. Ik streef ernaar om het mezelf naar m'n zin te maken maar niet te overdrijven.


Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.