Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Mental Fitness 4U • 

Ik ben net terug van een week vakantie. Nou ja, vakantie. Naast veel ontspanning en rust was het lichamelijk en mentaal ook flink doorbikkelen. Waarom? Omdat ik voor een ontgiftingsvakantie had gekozen.

Bye bye brood, pasta, rijst, chocola, wijn en nootjes. Mijn favoriete genotsmiddelen! Twee fruitsappen en twee groentesappen op een dag. Daar moest ik het mee doen. Van tevoren dacht ik nog: hoe ga ik dat in godsnaam redden? Ik eet de hele dag door (als ik honger heb, voor de gezelligheid, bij een wijntje) en hou ontzettend van eten. Kortom: eten staat bij mij in de top-3 van dingen waar ik erg blij van word. Toch sprak de website van Zest for life me erg aan. Detoxen en helemaal tot rust komen in een prachtige, warme omgeving. Positieve verhalen van bekenden gaven de doorslag. Zo gezegd, zo gedaan!

De eerste paar dagen werd ik gepijnigd door honger en levendige fantasieën over voedsel. Ik leefde van sap naar sap, terwijl ik tegelijkertijd op het terrein kon ontspannen of werd beziggehouden met allerlei sportieve activiteiten en lichamelijke behandelingen zoals lichaamsmassages en reiki.

Een van de mooiste dingen om te ontdekken was dat ik ontzettend tevreden en gelukkig was, ook al had ik continu honger. Een ongemakkelijke situatie hoeft dus niet meteen te leiden tot een klotegevoel! Ik kon genieten van de omgeving en alle prachtige relaxhoekjes die op het terrein waren ingericht. Terwijl ik tot rust kwam voelde ik aan mijn lichaam dat het gereinigd werd. Allerlei afvalstoffen die door de jaren heen in mijn darmen zijn blijven hangen kregen de mogelijkheid om eruit te komen. En dat was confronterend. Automatisch dacht ik elke dag na over mijn manier van leven. Wat doe ik allemaal om gezond te blijven? En, wat kan beter?

Niet alleen qua voeding, maar ook op mentaal gebied. Neem ik voldoende rust? Doe ik genoeg leuke, ontspannende en uitdagende dingen? Heb ik de juiste mensen om me heen verzameld, mensen die me positieve energie geven en me inspireren? En heel belangrijk: welke energieslurpende dingen of mensen kan ik loslaten en voorgoed achter me laten?

Afgelopen week duurde gevoelsmatig veel langer (wat ik helemaal niet erg vond!). Het lijkt ook alsof ik opnieuw een omslag heb gemaakt. Ik voel me nóg beter en nóg gelukkiger. Wat ben ik blij dat ik dit avontuur ben aangegaan.

(Overigens heb ik vanaf dag 5 het vierde sapje vervangen door een goedvullende, heerlijke versgemaakte groentesoep. Ik heb dus enigszins 'gesmokkeld' in deze detoxweek.)

Een van de relaxhoekjes op Zest for life. Boven in een boom!

 

Tinie • 22-07-2011, 14:46
Louise, wat fijn dat je zo'n geweldige week hebt gehad in Turkije. Body balance was vanmorgen weer top, je weet niet half hoeveel energie je zelf uitstraalt naar ons.
Bedankt en een goed weekend.
Louise Hildebrand • 23-07-2011, 14:23
Wat ontzettend fijn om te horen! Ik geniet altijd intens als ik Bodybalance geef en als ik mensen zoals jij zie lachen dan is mijn dag alweer goed :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.