Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Mental Fitness 4U • Persoonlijk • 

'Kop: ik ga naar Italië. Munt: ik blijf in Nederland. Anderhalve week terug liet ik het lot beslissen over mijn keuze of ik wel of niet vrienden zou gaan bezoeken op een Italiaanse camping. Ik gooide een muntje op en... Het werd kop. Een hele nieuwe wereld ging voor me open: de wondere wereld van de familiecamping.

Zo onvoorbereid als ik meestal ben bij dit soort impulsieve acties had ik geen idee dat ik terecht zou komen op een van de grootste en meest populaire familiecampings van Italië. Met als resultaat een cultuurshock. Ik geloof dat ik nog nooit zoveel papa's achter een kinderwagen heb gezien, wildoverstekende kleuters en blote lichaamsdelen die beter bedekt hadden kunnen blijven. Wat een amusant schouwspel van het familieleven!

Toen ik een stil moment langs het Gardameer dacht te hebben veroverd werd ik bruut gestoord door een machtspelletje tussen een mama en haar kind. Mama was namelijk vastbesloten om dochterlief samen met papa op de foto te krijgen met op de achtergrond het prachtige Gardameer. En daar had dochterlief kennelijk geen zin in.

'Louise, kom eens hier.'

' Louise, KOM hier!'

' Louise, kom NU hier.'

' Louise, ga bij papa zitten.'

' Louise, kom NU bij papa zitten.'

' Louise, luisteren nu. GA BIJ PAPA ZITTEN! '

'Louise, ik vraag het nog 1 keer. GA BIJ PAPA ZITTEN!!!!!'

Papa hield stilzwijgend z'n mond en liet mama het zware werk doen. Ik voelde bijna medeleden met mijn naamgenoot, een rondhuppelend energiek blond meisje met duidelijk haar eigen willetje. Omdat mama zo godsgruwelijk vaak Louise zei, raakte ik lichtelijk geïrriteerd. Mama, stop met het zeggen van Louise! Vind je het gek dat ze niet luistert? Ik zou ook Oost-Indisch doof zijn als je zo vaak mijn naam roept!

Even verderop stond een papa met een baby in z'n arm genaamd Louis. Baby's naam werd ook veelvuldig genoemd door mama. Ik dacht even dat ik in een vage B-film was beland. Meisje genaamd Louise, baby genaamd Louis. Mama die zwaar over de zeik is met mission impossible. Papa die alleen maar lacht en zwijgt. Dit werd me te veel. Ik besloot de stilte terug te pakken, op te staan en verder langs het Gardameer te lopen. Ik hoorde opnieuw het water zachtjes tegen de rotsen kletteren en kon de stilte weer voelen. Heerlijk!

Mentaal fit zijn betekent weten waar je energie van krijgt en daarnaar handelen. Ik krijg energie van spontane acties, nieuwe ervaringen opdoen en erover schrijven. Sta vandaag eens stil: waar word jij blij van? En wat geeft jou energie?

Lees ook dit blog:
Versierd door een 70-jarige man

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.