Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Veeeeeeeel werk. Dat was het meest kenmerkende van deze week. Hoe presteer ik het om steeds door te gaan en bergen werk te verzetten?

Eerlijk is eerlijk. Het scheelt dat ik geen tv heb en dus niet als een zoutzak voor de buis kan hangen. Het scheelt ook dat ik alleen woon en geen afleiding/verleiding heb van een partner of huisgenoot. Daarnaast scheelt het ook dat ik een intern sterk motortje heb draaien dat ook in drukke tijden graag volle toeren draait.

Gelukkig blijf ik, ondanks een hoop strakke deadlines redelijk goed overeind. Daar doe ik ook mijn best voor. Ik probeer acht uur slaap per nacht te pakken, lekker te ontbijten en te koken voor mezelf en vooral tijdens mijn lesgeefactiviteiten de broodnodige mentale rust te pakken. Heel af en toe raak ik in paniek: te veel hooi op m'n vork, het schijnt mijn valkuil te zijn. Ik vind alles leuk: een boekje schrijven over virtuele leeromgevingen, als journalist een congres bezoeken, in de avonduren lesgeven of vrienden bezoeken, in het weekend een coaching- en counselingopleiding volgen...

Vandaag hoorde ik nog een bijzondere opmerking: 'Volgens mij ben je adhd.' Als ik iets niet ben is dat het wel! Toch is het interessant om na te gaan waarom mensen dat denken. Is het echt zo veel wat ik doe of valt het best allemaal mee?

 

Marjolein • 05-01-2009, 11:14
Hébben mensen het druk of maken mensen zich druk?

Tijd heb je altijd, want jij bepaalt waar je je tijd aan besteed! Jij bent de regisseur van je agenda !

Plan in je agenda wekelijks een 'afspraak met jezelf'. Een uurtje of misschien zelfs wel twee. En dan geen boodschappen gaan doen in dat uurtje, en ook niet je aanrecht soppen of je administratie wegwerken!

Wat wel? Een lekker bakkie koffie drinken met jezelf of met een vriend(in), een bos of strandwandeling, je haar wassen en je teennagels in de lak zetten, wegdromen in een boekje, soezen in de zon...geniet er van.

Groetjes,
M
Louise Hildebrand • 15-01-2009, 00:06
Nog bedankt voor je reactie. Interessant om te merken dat ik blijkbaar mijn grens heb bereikt. Ik neem de controle van mijn agenda weer over!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.