Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

"Dus na drie sessies ben je klaar. Dan is alles opgelost?" Tijdens een telefoongesprek met een moeder van een mogelijke cliënte werd ik geconfronteerd met mijn eigen belofte. Is drie sessies echt voldoende om resultaat te boeken?

Het klinkt natuurlijk geweldig. In drie sessies zijn al je problemen verdwenen. Je voelt je geweldig, positief en zelfverzekerd. Je negatieve denken is voorgoed verdwenen en je bruist van de positieve energie. Je bent mentaal supersterk en weerbaar. Je hebt geen last meer van onrust en je bent voorgoed tevreden en gelukkig. Beloof ik dat? En kan ik dat garanderen? Ja en nee.

Neem jij verantwoordelijkheid voor je eigen leven?
Ik weet zeker dat drie sessies genoeg is om jou ervan te overtuigen dat een goed gevoel vanuit jezelf komt. Jij bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Je bent ook verantwoordelijk voor wat je denkt en daardoor ook voor een groot deel voor hoe je je voelt. Kies jij ervoor om het leven te leiden dat jou gelukkig maakt? Of laat jij je leiden door de wereld om je heen? Door meningen van andere mensen? Door negatieve gedachten en overtuigingen?

positief denken onrust gelukkig zijn

Natuurlijk wil je dat niet. Want wie wil er nou niet tevreden en gelukkig zijn? Misschien heb je al van alles geprobeerd om al je negatieve gedachten te bannen. Om minder onzeker te zijn. Of om meer rust in je leven te bouwen. Alleen vinden veel mensen dit moeilijk. Ze weten niet HOE ze hun leven moeten veranderen. HOE ze positiever moeten denken. HOE ze erachter kunnen komen wat bij ze past en wat ze gelukkig maakt. Het HOE, daar kan ik bij helpen. Ik geef je volgens een 3-stappenmethode handvatten en kennis om jou te motiveren zelf aan de slag te gaan. Dat doe ik door bruikbare kennis te geven, door je de juiste vragen te stellen en door je te confronteren met je eigen gedrag en gedachten.

Mentaal sterk worden is topsport
Ik vergelijk het volgen van mijn driestappenmethode met topsport. Een topsporter zal dagelijks moeten trainen om zijn conditie en lichamelijke kracht op peil te houden. Als jij mentaal fit en sterk wilt zijn, dan zul je diezelfde mentaliteit moeten krijgen. Een topsporter heeft een trainingsprogramma dat hij volgt. Zo weet hij precies wat hij moet doen om zijn doelen te halen. Ik geef in drie sessies een trainingsprogramma waardoor jij de rest van je leven aan de slag kunt met jouw mentale conditie. Zo zorg jij ervoor dat je mentaal sterk wordt en blijft.

Dus ben je na drie sessies klaar? Ja, omdat je daarna de noodzakelijke kennis hebt om jouw mentale conditie en dus jouw goede gevoel te trainen. Nee, omdat je met alle kennis en handvatten, dus met jouw trainingsschema, ook echt aan de slag moet. Als je daarna de kennis en oefeningen uit de training laat liggen, dan zal je mentale conditie ook verslappen. Net zoals een topsporter minder presteert als hij minder traint.

Mijn eerste vraag als mensen mijn training willen volgen is: hoe graag wil je een langdurig positief gevoel? En ben je bereid om er de komende weken dagelijks tijd en energie in te steken? Wil je dat niet, dan is dat natuurlijk prima. Maar dan adviseer ik mensen om de 3-stappenmethode NIET te volgen. Dat zou weggegooid geld zijn. En dat voelt voor diegene die de training volgt niet goed en voor mij zeker niet!

Ben jij ge�nteresseerd in een 1-op-1 Mental Fitness 4U traject? Ben jij bereid om hard aan jezelf te werken om mentaal de resultaten te krijgen die jij wilt? Neem dan contact op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek van 20 minuten. Zo kunnen we samen kijken of de 3-stappenmethode Mental Fitness 4U geschikt voor je is.�

 

Frank Morsch • 15-04-2014, 15:50
Graag zou ik willen deelnemen! Mvg Frank
Louise Hildebrand • 15-04-2014, 18:17
Goed om te horen dat je jouw mentale fitheid wilt trainen! Laten we persoonlijk contact met elkaar opnemen om de verdere gang van zaken te bespreken.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.