Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • Inspirerend • 

De laatste weken werk ik aan interviews met mensen uit de bouw. Een onderwerp waar ik in eerste instantie slaapverwekkende neigingen van krijg.

Totdat ik recht tegenover mensen zit met hart voor hun werk. Mensen die met passie hun visie delen. Mensen die praten over vertrouwen, samenwerken en het verbeteren van hun product. En bijna niet kunnen stoppen met praten omdat ze zo enthousiast zijn.

Eingelijk maakt het geen donder uit in welke branche je zit. Zakelijke dienstverlening, onderwijs, bank- en verzekeringswezen, welzijn, bouw, noem het maar op. Het maakt ook niet uit of je betaald werk doet of vrijwilligerswerk. Overal waar mensen werken spelen dezelfde dingen een rol. Er is wel of geen sprake van communicatie, betrokkenheid, respect, vertrouwen en kwaliteit.

Als we dat beseffen hoeven we nooit meer te geloven in onze eigen vooroordelen wat andermans werk betreft. Zou dat niet mooi zijn?

 

Ferry • 21-11-2009, 08:19
De spijker op z'n kop (om in bouwtermen te blijven): waar zit het 'knopje' waardoor mensen oprechte lol in hun werk krijgen? Waardoor gaan ze (weer) fluitend naar het werk?
Een aanzetje: biedt mensen perspectief (visie?), vraag wat ze nodig hebben om lekker te werken (goede ideeen komen vaak 'van onderen' in plaats van 'van boven', geef oprecht aandacht aan de persoon die tegenover je zit, en geef vertrouwen.
Dit, samen met het losweken uit vaste denk- en werkpatronen, levert een overweldigende hoeveelheid passie, enthousiasme en werkplezier op. En dat leidt (bijna automatisch) tot kwaliteit.
Louise Hildebrand • 23-11-2009, 12:49
Mooi gezegd Ferry. We maken een afspraak om verder te brainstormen!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.