Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • Mental Fitness 4U • Onrust en stress • 

"Maar wordt er op je school dan niks gedaan aan stresspreventie?", vroeg ik nieuwsgierig aan een cliënte, lerares op een basisschool. "Nee, daar is geen budget voor. Het lullige is dat ik steeds meer collega's om zie vallen. En die zitten gefrustreerd thuis."

Vanwege een bijna burn-out besloot deze gepassioneerde lerares om de 3-stappenmethode Mental Fitness 4U te volgen. Ze vroeg of ik gericht kon helpen met een plan van aanpak. Hoe kan ze beter grenzen aangeven? Hoe kan ze voorkomen dat ze tijdens haar lunchpauze doorwerkt? En hoe kan ze weerbaarder worden tegen de hoge werkdruk?

Onrust en stress door hoge werkdruk
Deze lerares is vast niet de enige die op haar werk worstelt met onrust en stress. Waar ik me vooral over verbaas is dat werkgevers dit soort problemen wegwuiven onder het mom van: er is geen budget. Ja, er is misschien minder geld. Ja, het werk moet misschien gedaan worden met minder werknemers. Maar dan is het toch JUIST verstandig om deze werknemers te koesteren? Om ze te voorzien van alle benodigde tools om onrust en stress aan te pakken? En om ervoor te zorgen dat ze mentaal fit zijn, sterk en opgewassen tegen de hogere werkdruk?

onrust stress burn-out

Kennelijk is psychosociale arbeidsbelasting (PSA) al jaren een van de grootste arbeidsrisico's. Een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim is gerelateerd aan PSA. In 2013 was in bijna 50% van de gevallen een psychische stoornis de oorzaak van arbeidsongeschiktheid (tegen ruim 30% in 1998). Werkgebonden psychische aandoeningen vormen bovendien de meest voorkomende beroepsziekte. Dus hoezo is er geen geld om dit te voorkomen? Ik snap dit niet. Als een werknemer omvalt, dan zijn de zorgkosten voor een werkgever toch veel hoger?

Maar misschien is dit de aard van het beestje. Zolang het goed gaat, dan besteedt een werkgever het geld liever aan 1001 andere belangrijkere dingen. Want preventie is niet zichtbaar. Het is niet tastbaar en vooral moeilijk meetbaar. Daarom eindigt preventie vaak onderaan het budget-lijstje.

Hoe vaak heb ik niet gehoord: "Had ik je training maar eerder gedaan, dan was deze periode waarschijnlijk minder moeilijk geweest en had ik het niet zover laten komen." Preventie is wel degelijk zinvol. Alleen moeten werkgevers (én werknemers!) dat wel inzien.

Elke euro kun je maar 1 keer uitgeven. We kijken vaak naar de urgentie van nu. Dat is begrijpelijk. Maar soms is het verstandiger om op lange termijn te kijken. Vooral wanneer het gaat om werknemers! Werknemers zijn de spil van het bedrijf. Hoe mentaal fitter ze zijn, hoe meer plezier ze hebben in hun werk, hoe productiever ze zijn en hoe kleiner de kans is op ziekte. Koester je werknemers, juist in moeilijke tijden en tijden waarin de werkdruk hoger wordt.

Hecht jouw organisatie belang aan duurzame, gezonde en productieve werknemers? Of wil je je jouw werknemers een mentale, positieve boost geven? Boek dan eens een Mental Fitness4U workshop of lezing! Werknemers leren het begrip mentale fitheid kennen, ze krijgen inzicht in hun eigen mentale fitheid en leren hoe ze mentale fitheid op een positieve manier in hun werk en privé kunnen gebruiken. Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt mailen naar: info@louisehildebrand.nl of bellen naar 0413 79 51 89/06 52 33 68 90.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.