Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Ik spreek veel zzp'ers en kleine zelfstandigen en hoor dan de meest bizarre verhalen over klanten. Conclusie: ook klanten zijn niet altijd even makkelijk in de omgang. Ook vandaag een lijstje. Dit keer over de meest irritante klanten.

De ego's

Ook wel de egocentrische klanten. Denken dat de hele wereld om hen draait. Zijn ervan overtuigd dat je smachtend wacht op dat verlossende telefoontje waarin je weer aan het werk wordt gezet. Veronderstellen dat je geen andere afspraken en/of klanten hebt.

De zeikerds

Zeuren om alles. Je offerte, je werk, de afspraken, de gang van zaken, je bereikbaarheid, de samenwerking. Ondanks hun gezeur komen ze trouw bij je terug.

De cheapo's

Ook wel krenten genoemd. Schrikken zich rot als ze je offerte zien. Vinden elke cent die ze uitgeven te veel en houden graag hun hand op de knip. Vinden geld belangrijker dan een goede relatie. Voor een paar luttele centen vertrekken ze direct naar de concurrent.

De haaien

Willen je graag 'opeten' of inlijven in hun eigen business. Verwachten dat je veel tijd in ze investeert en dat alle diensten die je levert gratis zijn. Houden van mooie praatjes maar verkopen uiteindelijk gebakken lucht.

De claimers

Bellen je op de meest bizarre en ongemakkelijke momenten. Denken dat je geen privéleven hebt. Klampen zich volledig aan je vast en geven je het gevoel dat je wel moet handelen op hun smeekbede.

Op nummer 1 van de meest irritante klant is waarschijnlijk de niet-betalende klant. Of zou er een klant zijn die nóg irritanter is dan dat?

 

Frank Perquin • 12-11-2007, 12:06
Een niet-betalende klant bestaat niet. Dat is namelijk geen klant (hooguit een opdrachtgever). De definitie van de klant is een opdrachtgever die zijn rekening betaald. Maar wie zorgvuldig zijn klanten kiest zal de bovengenoemde soorten een stuk minder vaak tegenkomen ;-)
Xiwel • 12-11-2007, 13:56
Zelf ben ik een keer malende geworden van een overactieve en stalkende vertegenwoordiger. Iemand die er alles aan deed om zijn product aan ons te verkopen. Uiteindelijk ging het mij totaal niet meer om het product, maar om die man. Al geeft ie me nooit-kapotgaande kwaliteitsdingen gratis, dan nog zal ik dat niet aannemen omdat ik nooit meer met hem te maken wil hebben. Met zijn gedram heeft hij het averechtse bereikt, het bedrijf waar ik werkte heeft nooit iets van zijn bedrijf afgenomen.

Maar in het algemeen heb ik weinig last gehad van de zaken die je beschrijft. Ik heb wel vaak meer gevraagd, zodat een inkoper nog iets van de prijs kan halen. (Anders hebben ze niets te doen en dat kan natuurlijk ook niet. :-)
Louise Hildebrand • 13-11-2007, 14:21
@Frank: uit nieuwsgierigheid heb ik toch even de definitie opgezocht van 'klant'. De Van Dale zegt het volgende:

1. persoon in relatie tot degene die als koop- of ambachtsman door hem begunstigd wordt, bij wie hij pleegt te kopen en geregeld koopt;
2. iemand die iets komt kopen (in relatie tot de winkelier enz.) zonder gedachte aan regel of gewoonte;
3. iemand die geregeld ergens komt.

Is iemand die wekelijks een bepaalde winkel bezoekt maar niks koopt een klant of geen klant? Hoe zou jij iemand noemen die bijvoorbeeld een internetabonnement heeft maar af en toe veel te laat betaalt? Op het moment dat er niet wordt betaald is hij/zij een niet-betalende klant. Of zie ik dat nou verkeerd?

@Xiwel: gelukkig ben ik nooit stalkers tegengekomen. Wel een haai maar inmiddels heb ik ook haaientanden gevormd en kan ik terugbijten. ;-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.