Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
31| 10| 07
Rubriek: Persoonlijk • 

Ik loop wat achter de feiten aan, maar sinds vandaag ben ik officieel 'LinkedIn'. Inmiddels heb ik welgeteld één contact, een goede bekende uit de tijd van Blogtalk.nl en dat zullen er vast meer worden als ik de tijd neem om me in dit netwerk te verdiepen. Want, net als 'gewoon' netwerken kost online netwerken tijd.

Maar, wat moet je er eigenlijk mee? En hoe zorg je ervoor dat je de mogelijkheden optimaal benut? Het zijn slechts een paar vragen die de 'newbie-LinkedInner' zich zal stellen. De voordelen van Hyves heb ik inmiddels persoonlijk ondervonden. Je kunt 'gluren bij de buren' ofwel snel op de hoogte zijn van alle roddels en nieuwe ontwikkelingen. Kennisje A is zwanger, kennisje B is weer vrijgezel en kennisje C heeft een nieuwe baan. Daarnaast is de drempel om relatief onbekende contacten te benaderen laag. Mensen die je wel kent maar normaal gesproken niet zo snel belt of mailt 'krabbel' je wel. En dat maakt dit netwerk zo interessant (afgezien natuurlijk van alle persoonlijke foto's die worden geplaatst :-)).

Des te spannender is het om te duiken in de wereld van LinkedIn. Want in tegenstelling tot Hyves is dit netwerk meer businessgerelateerd. Ik sta open voor elk nieuw zakelijk contact dus uitnodigingen ontvang ik graag!

 

Martin • 01-11-2007, 23:52
Geef mij maar gewoon msn. Persoonlijker, minder ingewikkeld. Je leert mensen beter kennen. Minder geroddel. Ik hoor het liever van de betrokkene uit de eerste hand.
Louise Hildebrand • 02-11-2007, 09:25
Het aantal keer dat ik msn heb gebruikt is op een hand te tellen. Nadeel vind ik dat gebruik ervan relatief tijdrovend is. Als ik een gesprek start ben ik niet binnen twee zinnen uitgepraat. Voor uitgebreidere gesprekken zie ik iemand liever face-to-face omdat je bij msn soms ook achter het geschrevene aanloopt. En ook al loop ik wel vaker achter de feiten aan ;-), in conversaties vind ik dat niet prettig.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.