Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Communicatie • Gedachten • Marketing • Persoonlijk • 
Die vraag heb ik het afgelopen half jaar vele keren gehoord. Want, ja, wat is het doel van een 'zakelijk' weblog waarop ik me NIET profileer als iemand die altijd overal een antwoord op heeft, haar kennis niet rondstrooit, maar juist enige kwetsbaarheid toon?
Natuurlijk heb ik er over nagedacht. Maar, tot nu voor kort had ik er geen helder antwoord op. Want, uiteraard wilde ik het 'perfecte' sociaal wenselijke antwoord geven. Ervoor zorgen dat iedereen vol lof sprak over mijn initiatief. En ja, mensen hielden mij ook een kritische spiegel voor. 'Is dat wel verstandig? Lopen je klanten dan niet weg?' En daarna, natuurlijk om mij niet te ontmoedigen: 'Wel knap hoor.'

Maar daar gaat het mij niet om. Ik ben erachter gekomen dat ik mensen wil raken, inspireren en motiveren om over hun leven en keuzes na te denken. Hoeveel mensen staan er niet dagelijks op, doen hun ding op de automatische piloot om vervolgens op een dag wakker te worden en te beseffen: ik ben niet gelukkig.

Door over van alles en nog wat te schrijven, dingen die ik meemaak, gedachtes die ik heb, gevoelens die ik ervaar en inspirerende spreuken te plaatsen, wil ik een 'product' maken waardoor mensen bewust worden van zichzelf. Al maak ik een verschil in het leven van één persoon, dan ben ik al tevreden.

 

Marjolein • 25-01-2010, 14:51
Hi Louise,
Waarom moet altijd alles een doel hebben?
Deze doelloze vraag mag je gewoon links laten liggen hoor ;-)
Schrijf gewoon lekker door, met of zonder doel.
xM

Louise Hildebrand • 26-01-2010, 09:39
Nu ik je reactie lees bedenk ik me het allerbelangrijkste: ik vind het gewoon leuk om persoonlijker over van alles en nog wat te schrijven! :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.