Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
19| 10| 10
Rubriek: Coaching • Gedachten • Goed in je vel zitten • Training • 

De enige oplossing voor een dag zoals gisteren is er recht tegenin gaan. Je emoties en gedachten negeren en gewoon doen wat er op je lijstje staat. Mail beantwoorden, opdrachten maken, afspraken laten doorgaan (en vooral niet verschuiven of cancellen).

En ja, dat kost moeite. Want je gedachten en emoties duwen je juist een andere richting op. Dat dekentje op de bank klinkt wel heel aantrekkelijk. Of gewoon NIKS doen. En juist als eenpitter is het dan des te moeilijker om jezelf te motiveren gewoon aan de gang te gaan. Geen collega's die je een hart onder de riem steken, geen luisterend oor. Geen manager die met haviksogen je werkprestaties bekijkt zodat je wel MOET doorgaan.

Nee, dan komt het puur op jezelf aan. En dan kun je kiezen. Vechten? Of erin meegaan? Inmiddels is dat geen keuze meer. Ik weet dat ik moet vechten.

En dan, plotseling, gebeurt het. De mist trekt weg. De gedachten verdwijnen naar de achtergrond, mijn stemming trekt bij. Sterker nog, toen ik om 17.30 uur mijn tweede Bodybalanceles van die dag startte was ik supervrolijk! Nog opvallender was dat ik mijn avond afsloot als een stuiterende skippybal (tip, drink geen energiethee na 20.00 uur 's avonds). Toen ik terugdacht aan mijn blog van die dag moest ik lachen. Was ik dat echt?!

 

Sasja • 19-10-2010, 21:50
Tja, toch ken ik dat gevoel ook wel hoor. Maar vaak komt er dan net weer iets voorbij wat je dan weer uit die donkere wolk haalt. En anders een nachtje over slapen. Maar idd moet je gewoon blijven vechten tegen zulke gekke gedachtes.

En tja, zeker zoals gisteravond, wordt het ineens helemaal anders. Waarschijnlijk toch een positieve energie van de leden en collega's en dan ook nog wat hulp van energythee, hahahaha. Dus al met al komt alles weer op z'n pootjes terecht en breekt het zonnetje weer door.
Louise Hildebrand • 20-10-2010, 09:22
Zolang je jezelf op 'zware' momenten niet al te serieus neemt kun je er later altijd om lachen :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.