Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
07| 07| 10
Rubriek: Coaching • Instructeur • Training • 

Plaats: Club Fitness Alkmaar. Doel: vermaken van medewerkers die op een bedrijfsuitje zijn. Middel: Zumba. En wat vond ik het fantastisch om te doen!

Ik had geen idee hoe de groep eruit zou zien. Uiteindelijk stond ruim twintig man me aan te kijken, vol verwachting op wat er ging komen. Normaalgesproken is het gehalte testosteron in een Zumbales dramatisch laag, dus wat een verademing dat ik voor een keer meer mannen dan vrouwen in de zaal zag staan.

Niemand had ooit een Zumbales gevolgd dus was het des te spannender om te kijken welke passen geschikt zijn en welke niet. In zo'n situatie moet je op een andere manier lesgeven. Gewoon je les afdraaien zit er niet in, dan haakt gegarandeerd minstens de helft af. Dus is het werken geblazen. Nou ja, werken... Voor mij is het een plezierige uitdaging om de les toegankelijk te maken voor alle deelnemers, iedereen erbij te betrekken, direct in te spelen op wat ik zie en vooral veel interactie en fun erin te gooien.

Een groep mensen begeleiden en coachen met als doel het beste uit zichzelf halen. Dàt zijn de momenten dat ik me als een vis in het water voel!

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.