Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • Relaties • 

Liefdesverdriet is een van de meest pijnlijke dingen die er is. Als de liefde van je leven je ook nog eens dumpt voor een 'beter' exemplaar, dan breekt je hart letterlijk in tweeën.

Ik kan me herinneren dat ik erachter kwam dat mijn eerste liefde aan het rommelen was met een ander meisje. Iedereen in het studentenhuis waar ik woonde wist hiervan, behalve ik. Ik was woedend. Ik voelde me besodemieterd, gefrustreerd, teleurgesteld, onmachtig en vooral heel verdrietig. Hoe kon dit gebeuren? Wat is er mis gegaan? Hoe kon ik dit niet zien aankomen?

Ik werd letterlijk met een mes in m'n hart gestoken. Het mes werd ook nog eens een paar keer omgedraaid. Juist het feit dat iedereen dit wist en hij niet het lef had om mij hiervan op de hoogte stellen, deed zo'n zeer.

In zo'n situatie word je volledig overspoeld door emoties, kun je nauwelijks meer helder denken en alleen maar scenario's afdraaien waar je niet happy van wordt. Complete Romeo en Juliet-verhalen speelden zich af in m'n hoofd en het liefst verdronk ik in mijn eigen verdriet.

Een jaar later sprak ik 'm weer en zag ik hem met dat meisje. Ik kan me herinneren wat ik dacht: dat meisje past veel beter bij je. Je hebt niets kwaads in de zin gehad, en als je het opnieuw zou mogen doen, dan zou je de situatie anders aanpakken. Ook realiseerde ik me dat onze relatie niet ideaal (meer) was. Achteraf gezien hebben we een mooie tijd gehad en ben ik blij dat ik hem heb leren kennen. Maar dat wij uit elkaar gingen was onvermijdelijk. De manier waarop was alleen niet ideaal. Pijn gaat voorbij, hoezeer je hart ook is gebroken. Uiteindelijk komt alles weer op z'n pootjes terecht, ben je een ervaring rijker en vooral een stuk sterker.

 

Ootje • 22-06-2010, 13:55
Dank je wel voor het hart onder de riem...
Louise Hildebrand • 22-06-2010, 14:01
Graag gedaan!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.