Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Mental Fitness 4U • 

'Ik vind je helemaal niet overkomen als een 16-jarig onzeker meisje. Je vertelt over je gevoelens en gedachten en bent daar heel eerlijk in. Dat is juist heel sterk. Tenminste, dat vind ik.' Dit wilde mijn vriendin L. me nog even meegeven tijdens het gesprek dat ik maandagavond met haar had. Zo blijkt maar weer dat iedereen zijn of haar eigen perspectief op dingen heeft en dat 'de waarheid' ergens in het midden ligt.

Is er wel een waarheid? Of zit daar indirect ook weer een mening in verstrengeld? Eigenlijk kan ik alleen feiten opnoemen en die zijn (naar mijn mening) neutraal. Wat is feit: op mijn blog schrijf ik over bezigheden, gedachten en gevoelens. MIJN bezigheden, gedachten en gevoelens. Punt. Simple as that.

Iedereen die toevallig op een van mijn blogs stuit heeft er wel een mening over of krijgt er een gevoel bij. Dat zegt alleen maar iets over zijn of haar eigen belevingswereld. Niks over mij als persoon of hoe ik dingen ervaar.

Wat ik wel doe is kort stilstaan bij wat een uitgesproken mening met me doet. En wat schetst mijn verbazing: geen van beide meningen raakt me op een heel positieve of negatieve manier. Voor mij is dat goed nieuws want als pleaser in hart en nieren betekent dit dat ik minder afhankelijk ben van de goedkeuring of afwijzing van een ander. En dat ik steeds meer in een neutrale, rustige stemming kan blijven, ondanks kritiek of complimenten.

De wereld is mijn perceptie ervan. Ik zie en hoor alles door het filter van mijn verhaal. (Byron Katie)

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.