Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Ik heb één zwak punt: mijn geheugen. Gebeurtenissen van jaren terug weet ik me vaag te herinneren. Plekken waarvan ik overtuigd ben dat ik er nooit ben geweest, daar ben ik, zo blijkt achteraf, wèl geweest. Ik ben altijd op zoek naar mijn sleutels, berg belangrijke dingen zó goed op dat ik ze niet meer terugvind en ben in staat om de verjaardag van mijn moeder te vergeten.

Daarom ben ik zo blij met de nieuwe zoekfunctie op mijn website. Niet alleen kunnen bezoekers op onderwerp neuzen in oudere berichten, ook is het een goede geheugensteun voor mezelf. Heb ik over een bepaald onderwerp al geschreven of niet? Zo ja, wat heb ik erover geschreven? En, wat was de precieze insteek?

Het grappige is dat ik mezelf bijna altijd verras als ik oude berichten bekijk. Ik ben dan bijvoorbeeld verrast door een bepaalde insteek of mening. Gek is dat natuurlijk niet. Juist omdat je als mens geen dag hetzelfde bent. Je praat eens met mensen, denkt na, zoekt informatie op, stelt een mening bij. Kortom, de Louise van een dag, een maand of een jaar terug is niet dezelfde als de Louise van vandaag.

Mijn weblog is een blog van hersenspinsels en praktijkperikelen. Ik ben blij dat ik vanaf nu gericht in deze 'database' kan zoeken!

 

Witlof • 02-06-2008, 23:27
Ik heb een geheugen als een vergiet, maar gelukkig compenseer ik het met fantasie en associatief denken. Het is best handig want ook de ellende vervaagd snel, maar hoogst irritant bij het zoeken naar woorden en namen. Wat helpt is om aan een naam meer etiketten te plakken, zodat bij het gezicht meerdere laatjes openspringen. Het vervelende is wel weer dat ik bij dagelijkse dingen er namen opduiken van weleer waar de persoon allang van vervaagd is.
Xiwel • 03-06-2008, 01:06
Ik gebruik altijd de Googlezoekbalk. Daarmee is ook goed binnen websites te zoeken en ik kan er op doorklikken binnen een webpagina. En ja, daar vond ik mezelf wel in de resultaten en in je nieuwe zoekvak niet. Zoekt die niet binnen rexi's?
Louise Hildebrand • 03-06-2008, 09:02
@Witlof. Dank voor je tip. Ook namen vergeet ik inderdaad snel, behalve als ik gedurende een week de namen van nieuwe contacten in mijn hoofd herhaal. Jouw methode lijkt me handiger en minder tijdrovend. Ik ga het eens proberen.
@Xiwel. Ik heb eerlijk gezegd geen idee of de zoekfunctie binnen reacties zoekt. Ik ga het vragen aan m'n websitebeheerder!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.