Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Ondernemer • Persoonlijk • 

Ik sta met een quote in de Nieuwe Revu. Leuk zou je denken. Maar zo leuk is dat eigenlijk niet. De titel spreekt boekdelen: (un)limited oplichten en witwassen.

Een paar maanden terugschreef ik over een wanbetaler. Mijn allereerste en hopelijk ook mijn laatste. Nog nooit had ik een incassobureau ingeschakeld dus dat was al spannend. Van dat incasssobureau hoorde ik dat deze opdrachtgever, Club Fitness te Alkmaar, de juridische rechtsvorm had gewijzigd in een zogenaamde limited. En dat was ongunstig omdat daardoor moeilijk (zo niet onmogelijk) te achterhalen is wie juridisch verantwoordelijk is voor mijn facturen. Bizar dacht ik, maar het zal wel. Ik dacht er verder niet over na en focuste me op andere dingen. Totdat voor mij en vele anderen duidelijk werd dat er niet zomaar een nieuwe eigenaar was gekomen die zijn beloftes niet nakwam.

Dus wilden ik en een aantal anderen aan de bel trekken en voorkomen dat er meer mensen gedupeerd raken. Een van de resultaten is het artikel in de Nieuwe Revu. Het magazine windt er geen doekjes om:

[...] Oplichter Sanjay Pershad haalt in 2003 het landelijke nieuws nadat hij met Doednath 'Anil' B. maar liefst 3,3 miljoen euro van het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen verduistert. Hij wordt veroordeeld tot drie jaar cel en moet daarbovenop nog zes maanden voorwaardelijk uitzitten van een straf die hij in 2002 kreeg voor oplichting. In oktober 2010 neemt hij een noodlijdende sportschool in Alkmaar over, waarvan de ex-werknemers en freelance fitnessinstructeurs ruim een half jaar later grote moeite hebben met het uitbetaald krijgen van hun achterstallige salaris. Omdat het een Ltd.-constructie betreft, kunnen de schuldeisers en ex-werknemers de sportschool niet failliet laten verklaren. [...]

[...] Het zorgt voor een lange, frustrerende weg, ook voor de freelancers. Louise Hildebrand is een van de freelance instructeurs die niet meer betaald kreeg en nu nog voor duizenden euro's aan facturen heeft openstaan.'Pershad komt heel charmant en aardig over. Daarom ben ik ook zolang bij de sportschool gebleven. Veel leden hebben ook vertrouwen in hem, hij kan goed mensen beïnvloeden.' Haar contact bij het incassobureau dat ze in de arm nam, heeft al langer slechte ervaringen met Ltd.'s. De man van dat bureau die anoniem wil blijven: 'Ik kom zelf uit de financiële wereld van risk management en heb bij een grote verzekeringsmaatschappij gewerkt. Als een Ltd. een verzekering aanvroeg, was het antwoord vrijwel altijd nee. Een Nederlandse ondernemer die mooi, open en eerlijk zaken wil doen, heeft namelijk geen enkele reden om aan dit soort vage constructies te beginnen.' [...]

En ik maar denken dat misdaadafleveringen alleen op tv verschijnen.

Meer details weten? Lees het hele artikel. Lees ook: SP wil beroepsverbod na faillisementsfraude.

 

Joop • 18-04-2011, 11:56
Lachen om te zien dat van een simpel probleem de Revu een media hype probeert te maken, die waarschijnlijk onbedoeld nog meer problemen over zich heen roept.

Maar ja als je het na zo vaak vriendelijk vragen, nog niet het geen krijgt wat je toe komt wordt de grens van zelf een keer bereikt.
Louise Hildebrand • 18-04-2011, 13:36
Ik heb de Nieuwe Revu ook altijd een sensatiebelust blad gevonden. Mijn mening daarin is inmiddels wel wat genuanceerd. Als magazine kun je niet zomaar namen noemen en ze koppelen aan misdaden. Om de kans op rechtszaken te verkleinen wordt er van tevoren goed onderzoek gedaan. Ik wilde ook graag het artikel of in ieder geval mijn quotes ter inzage zien. Dat was geen enkel probleem.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.