Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Gedachten • Persoonlijk • Training • 

Sprakeloos. Ongemakkelijk. Oogcontactvermijdend. Het liefst wilde ik afgelopen maandag hard van het terras wegrennen. Wat wil je als je een prachtig cadeau onder je neus krijgt?

Ik was zo verbouwereerd dat het niet eens tot me is doorgedrongen waarom ik dit cadeau kreeg. Misschien was het wel zomaar. Nog erger! Zomaar een cadeau krijgen... Dat kan toch helemaal niet? Een cadeau, dat moet je verdienen. Je moet iets gedaan hebben of op z'n minst jarig zijn. Dan is het geoorloofd om een cadeau te krijgen. Dan sta je met open armen klaar.

Maar dit?!

Sta er eens bij stil. Hoe vaak gooi jij, omdat je moeite hebt met ontvangen, cadeaus weg? Ook in de vorm van complimenten.

'Goed gedaan hoor!'

'O, dat valt best mee. Zo veel moeite was het niet.'

'Wat zie je er goed uit!'

'Echt niet, moet je die wallen zien! En ik ben ook nog eens 5 kilo aangekomen.'

'Wat een mooie broek'

'Vind je? Was een uitverkoopje.'

'Wat lief van je.'

'Nee hoor, dat hoort toch gewoon bij vriendschap?'

 

Ootje • 11-08-2010, 17:42
Louise, jij geeft zo veel aan anderen. Dan is het toch logisch dat je er af en toe iets voor terugkrijgt. En daar hoeven anderen dan weer niks voor terug. Gewoon dank je wel.
Angelique • 12-08-2010, 08:23
Wat ben je toch een heerlijk gek mens! En dat bedoel ik heel positief. Heerlijk hoe je je gedachten opschrijft en o zo herkenbaar. Gek toch eigenlijk, dat we ons blijkbaar ongemakkelijker voelen bij zoiets positiefs dan dat je iets negatiefs onder je neus krijgt. Zo zie je maar weer, je hoeft niet iets heel bijzonders te doen om gewaardeerd te worden. Gewoon jezelf blijven, blijf struikelen en blunderen en de cadeautjes komen vanzelf, hihihi ;-)
Louise Hildebrand • 12-08-2010, 08:39
Bijzonder. Zelfs dit soort mooie reacties geven een ongemakkelijk gevoel! ;-)
Xiwel • 12-08-2010, 10:08
Ik hou niet zo van cadeaux en vind bijvoorbeeld een verjaardag niet bepaald een verdienste. Dat heb ik zelf opgelost door tijdens mijn verjaardag op vakantie te gaan en bij andere verjaardagen niet meer dan een hand te geven (die ik daar niet achterlaat). Bij een 25-jarig huwelijk denk ik wel eens: 'Hoe hebben jullie het zolang vol kunnen houden.' dat is me dan wel een cadeau waard. :-)

marjolein • 12-08-2010, 22:08
;-) x

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.