Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

Negatieve gedachten, sombere ideeën en doemscenario's. Ik kom veel mensen tijdens mijn workshops en trainingen tegen die hiermee worstelen. Negatief denken is een zware last. Sterker nog: jouw denken maakt of breekt je. En als je van kleins af aan negatief denkt, dan heb je vette pech. Dan is er werk aan de winkel!

De buitenwereld heeft makkelijk praten. 'Denk niet zo negatief.' 'Het valt allemaal best mee.' 'Denk gewoon aan de positieve dingen.' 'Wat heb jij nou te klagen!' Alsof jij er bewust voor kiest om je rot te voelen, onzeker en slecht. Natuurlijk wil jij graag positief denken en je goed voelen! Alleen die negatieve gedachten, die blijven je achtervolgen, verleiden en beïnvloeden.

Negatief denken, onzeker zijn, stress

Heb je wel een keus?
Soms lijkt het alsof je geen keus hebt. De dingen die je denkt, die komen toch niet zomaar in je hoofd? Daar moet toch een kern van waarheid in zitten? Dat kan zeker het geval zijn. Onzekere gedachten zijn vaak gevoed door situaties uit het verleden, bijvoorbeeld dingen die je hebt meegemaakt. Soms zijn het overtuigingen om je te beschermen tegen mogelijke pijn. Meestal de mening van anderen, kritiek of afwijzing.

Hoe serieus neem jij je gedachten?
Gedachten komen en gaan. Neem ze niet altijd even serieus. Dit lijkt zweverig en vaag, maar is het niet. Want sta eens bij jezelf stil: hoe vaak ben jij van mening veranderd? Ik ontelbare keren. En ik heb wel duizenden gedachten gehad die niet waar bleken te zijn. Zo dacht ik tijdens mijn studie psychologie dat ik nooit mensen zou helpen zoals ik nu mensen help. Dat leek me namelijk niet leuk. Ik dacht dat lesgeven op een sportschool niks voor mij was, iets wat ik nu inmiddels al jaren met plezier doe. Dat ik ooit nationaal trainer zou worden voor Bodybalance, dat was tijdens mijn eerste les Bodybalance absoluut niet in me opgekomen. Ik dacht dat ik voorgoed een somber persoon zou blijven. Want zo positief als ik nu ben, zo ben ik in het verleden echt niet geweest.

Is het waar?
Negatieve gedachten moet je toetsen aan de realiteit. Klopt het wel dat je collega je niet wil helpen of ondersteunen? Weet je zeker dat die ander negatief over jou denkt? Of dat jouw situatie nooit beter zal worden? Zodra je negatieve gedachten bij voorbaat gelooft verlies je. Ga je de confrontatie aan? Of zak je weg in negativiteit? Jij bepaalt.

Denk jij vaak negatief? Of heb jij vaak onzekere gedachten? Wil jij hulp om deze negatieve en onzekere gedachten praktisch en concreet aan te pakken? En dat binnen 3 sessies volgens een 3-stappenmethode? Dan is de training Mental Fitness 4U wellicht geschikt voor jou.

Wil jij als bedrijf jouw medewerkers een positieve mentale boost geven? Aandacht geven aan hun welzijn? Of hun onderlinge samenwerking versterken? En dat op een energieke, inspirerende manier? Boek dan een workshop met als thema: een positieve mindset, hoe pak je dat aan? Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie via info@louisehildebrand.nl of telefonisch via 0413 79 51 89 of 06 52 33 68 90.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.