Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Gedachten • Grenzen verkennen • 

De meeste mensen willen graag eerlijk zijn, maar ga eens goed bij jezelf na. Hoe eerlijk ben je nou eigenlijk echt?

Hoe vaak houd jij je mond? Bijvoorbeeld omdat je geen zin hebt in een discussie, onenigheid of ruzie? Houd jij dingen voor je omdat je iemand niet wil kwetsen of vooral geen plaatsvervangende schaamte wil voelen?

Zeg jij tegen je collega dat hij gigantisch uit z'n mond stinkt? Of houd je, net als negen van de tien collega's je mond, terwijl je bij het koffieautomaat je beklag doet? Durf jij tegen een vriendin te zeggen dat ze haar favoriete jurkje waarin ze eruit ziet als een rollade, echt moet wegdoen? Of laat je haar liever voor paal lopen, zodat jij haar geen slecht gevoel geeft?

Durf jij eerlijk te zijn tegen jezelf? Ga eens na hoe leuk jij je werk of je dagelijkse bezigheden nog vindt. En hoe zit het met je vriendschappen? Kun jij oprecht zeggen dat je iedereen met wie je afspreekt ook echt héél graag wil zien. Of is het tijd om sommige vriendschappen los te laten?

 

Witlof • 05-04-2010, 08:41
Gaat het wel goed met je?
Louise Hildebrand • 05-04-2010, 20:23
Wat is je definitie van goed? Het klopt wel dat ik erg bezig ben met bewustwording, keuzes maken en voor mezelf kiezen. Persoonlijk vind ik dat wel goed. Dat daar soms wat 'zware' gedachten en emoties bij komen kijken neem ik er graag bij!
Marjolein • 06-04-2010, 08:51
In sommige culturen is het 'hot and sexy' om er zo 'rollade-mogelijk' uit te zien in een jurkje. En van knoflook(adem) is bekend dat het kwade geesten afweert...dus weert het waarschijnlijk ook 'kwade' collega's ;-))
It is all about perception ! Tot de volgende koffie.
Louise Hildebrand • 06-04-2010, 09:44
Perceptie, cultuur en omgeving. Daar waar mensen met elkaar werken, wonen, leven of plezier met elkaar beleven, gelden geschreven en ongeschreven regels, waarden en normen. Lastiger wordt het als er in een omgeving meerdere culturele normen gelden. Hoe eerlijk kun je dan zijn? En wat is dan 'eerlijk'?
Marjolein • 06-04-2010, 10:11
Je kunt zo (on)eerlijk zijn als je zelf kunt verdragen. En het is een ware kunst om op respectvolle wijze gebruik te maken van je grondrecht van vrijheid van meningsuiting, in welke cultuur of omgeving dan ook.
Witlof • 07-04-2010, 21:26
Nou goed dan Louise, het zal een fase zijn. Als je maar weet dat je op mij kan rekenen.
Alhoewel ik eerlijkheidshalve niet weet wat dat nou weer betekent ;-)
Louise Hildebrand • 08-04-2010, 10:49
@Witlof. Het feit dat je al jaren af en toe langskomt en een bericht achterlaat doet een mens al goed ;-)
Marjolein • 08-04-2010, 11:07
Het kwartje valt nu pas bij mij...
witlof = with love ;-)
xM

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.