Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Relaties • 

Het is ook nooit goed voor vrouwen. Willen ze tegenwoordig vooral zelfstandig en onafhankelijk zijn, de laatste tijd hoor ik ook andere geluiden. 'Waarom kan ik niet achteroverleunen? Verzorgd worden? Thuisblijven bij de kids? Me geen zorgen hoeven te maken over inkomen en geld? Vertrouwen op mijn partner dat hij alles regelt?'

Het is de keerzijde van de onafhankelijke, zelfstandige vrouw. De vrouw die geen man nodig heeft. Ben je ook nog eens zelfstandig ondernemer, of nog erger, heb je personeel in dienst, dan schrikt de gemiddelde Nederlandse man zich kennelijk dood. Wat heeft een man dan nog te bieden? De kans op een liefdevolle relatie met een leuke man schijnt voor een dergelijke vrouw nihil te zijn.

Het gevoel is niet afhankelijk van het wel of niet hebben van een relatie. Want ook binnen een relatie schijnen veel vrouwen in mijn omgeving een diepe behoefte te hebben om NIET 100% zelfstandig te zijn. Om als een prinsesje gepamperd te worden. Om bemint, gekoesterd en aanbeden te worden. Om gewoon eens een dag GEEN zorgen te hoeven maken over praktische dingen en de toekomst. Want kennelijk is het hebben van een relatie geen garantie voor dit veilige gevoel.

Waar ligt dit aan? Is de emancipatie in Nederland te ver doorgevoerd? Zijn Nederlandse vrouwen verwend door alle keuzemogelijkheden en zullen ze daarom nooit 100% tevreden zijn? Nemen deze vrouwen ook binnen een relatie het voortouw en sukkelen mannen daar achteraan? En waar is die sterke, onafhankelijke, zorgzame man gebleven?!

Lees ook:
Macho vrouwen, gevoelige mannen
Hartverscheurende liefdesperikelen
Geef me zekerheid, alsjeblieft!

 

Joop Pols • 26-11-2011, 20:33
Ik heb echt dubbel gelegen van je verhaal, voor al het emancipatie grapje dat in nederland is door geslagen.
Louise Hildebrand • 27-11-2011, 18:50
Blij dat je dubbel hebt gelegen van dit verhaal :-) Altijd fijn als mensen genieten van mijn blogs.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.