Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
"Stuur een mail naar de redactie van Indisch 3.0 en vraag of je een artikel mag schrijven voor de site. Je hebt echt een interessant verhaal dat veel mensen zal raken." Terwijl ik in gesprek was met een Indische journaliste gaf ze me deze tip. Zo gezegd, zo gedaan. Ik trok de stoute schoenen aan, mailde de redactie en kreeg te horen dat ze interesse hadden in mijn verhaal.
Openhartig vertel ik in dit artikel over mijn leven. Mijn beleving als Indisch meisje, een meisje dat door haar uiterlijk altijd als anders werd gezien. Mijn langdurige zoektocht naar geluk die telkens opnieuw mislukte. Ik had alles wat mijn hartje begeerde, maar voelde me van binnen gefrustreerd. Alleen. En diep ongelukkig.

Positief denken gelukkig zijn onrust stress

(foto: Michael Abels)

Ik herinner me een moment dat ik als Au pair in Nice werkte. Daar stond ik op het strand met een fantastisch uitzicht. Het was precies het plaatje zoals je ziet in tijdschriften en reisgidsen. Ideaal. Mooier kan niet. Verderop liepen twee vriendinnen. Lachend. Rennend. En roepend dat ik naar ze toe moest komen. Ik kon alleen maar naar ze kijken, de zee zien, het parelwitte strand en denken: is dit het nou? En waarom ben ik nou niet gelukkig?

Toen ik het artikel af had en teruglas dacht ik: moet ik dit wel doen? Ik laat een zeer kwetsbare kant zien. Weet ik zeker dat ik met de hele wereld wil delen dat ik flink depressief ben geweest? Dat ik jaren hebt gevochten en gestreden voor een tevreden en positief gevoel? Waarna ik meteen dacht: ja. Ik moet mijn verhaal JUIST delen met de hele wereld. Ik ben van mening dat er veel verborgen leed is. Mensen die net zoals ik jaren op zoek zijn naar een tevreden en gelukkig gevoel en niet weten wat ze hieraan kunnen doen. Mensen die zich misschien wel schuldig voelen omdat ze eigenlijk niks te klagen hebben.

Misschien maakt dit het leed wel zwaarder. Want deze mensen leven naar de buitenwereld toe met een masker op. Een masker dat alles goed gaat en dat ze gelukkig zijn. Dit kost enorm veel energie, maakt moe en geeft een eenzaam gevoel.

Ben je nieuwsgierig naar mijn verhaal? Lees het op Indisch 3.0.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.