Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
18| 02| 08
Rubriek: Persoonlijk • 

Inspiratie is een gek iets. Zij komt en gaat wanneer het zin heeft, houdt geen rekening met de situatie waarin je je bevindt en blijft graag weg als je die juist zo nodig hebt.

Inmiddels heb ik gemerkt dat ik inspiratie best goed kan beïnvloeden. Heb ik geen inspiratie dan kijk ik eerst naar de omgeving waarin ik me bevind. Ligt m'n bureau vol met boeken, notities, bonnetjes, facturen, pennen en opgefrommelde papiertjes, dan moet ik die rotzooi eerst opruimen.

Vervolgens kijk ik naar de ruimte om me heen. Alle tijdschriften, oud papier, kleding, schoenen en andere overbodige spullen moet ik wegdoen of in een kast stoppen. Daarna kijk ik naar mijn privésituatie. Zijn er stressvolle dingen aan de hand? Of zit ik niet lekker in m'n vel? Inmiddels ben ik bijna vijf maanden bezig met m'n nieuwe huis en ben ik nog steeds niet verhuisd dus ja, er is een stressfactor in het spel. Wat nu?

Aan de verbouwing kan ik weinig veranderen. Ik kan me er druk over maken, maar echt zinvol is dat niet. Die situatie zal ik moeten accepteren zoals die is. De huur van mijn huidige woning is opgezegd dus - klaar of niet klaar - per 3 maart woon ik in m'n nieuwe huis. Mijn bureau heb ik inmiddels opgeruimd en dat voelt meteen een stuk beter. M'n werkkamer is de volgende stap. Misschien dat ik daarna al meer inspiratie heb voor weblogberichten...

 

Xiwel • 18-02-2008, 12:39
Weblog-inspiratie is waarschijnlijk meer een prioriteitsprobleem. Ik neem aan dat je niet weblogt als beroep, maar als hobby. Op het moment dat andere zaken meer tijd vergen neemt de tijd voor het webloggen af. Naast privé- en werkzaken is nmm ook het bezoekersaantal van, en het aantal reaxi's op een log bepalend. Daarbij gaat het niet om het absolute aantal, maar of het stijgt of daalt. De laatste maanden zie ik overal het aantal reaxi's dalen. gevolg is dat ik ook overal xi dat er minder gelogd wordt.

De reden is twitter en hyves (die loggers iets nieuws bieden), en ook de feedreaders waardoor mensen je site indirect lezen. Die zie je niet meer als bezoeker. Toch lezen ze je verhaal wel. Nadeel is dat ze een extra stap moeten doen om te reageren, wat misschien net iets teveel moeite is.
Louise Hildebrand • 19-02-2008, 09:56
Interessant wat je schrijft. Dat laatste was me nog niet opgevallen. Het klopt dat ik vooralsnog niet betaalt krijg om te webloggen. Merk ik dat het schrijven van een bericht meer dan een uur van mijn tijd vraagt of gaat vragen, dan ga ik wat anders doen. Het is dus inderdaad een prioriteitsprobleem. Toch probeer ik om drie keer per week op dit zakelijk weblog een bericht te plaatsen. Volgens mij lukt me dat, op een paar keer na, best aardig.

En ja, het aantal mensen dat op je berichten klikt en een reactie plaatst kan zeker je motivatie en inspiratie beïnvloeden. Zo heb ik gisteren op m'n Hyves-account een bericht geplaatst dat inmiddels bijna 300 keer is bekeken. Ook zijn er een enige reacties geplaatst. Dat motiveert wel om ook daar vaker een weblogbericht te plaatsen. :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.