Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Ondernemer • Persoonlijk • 

Sinds ik op interimbasis werk doe ik nieuwe ervaringen op. Ervaringen die ik al lang niet meer heb gekend. Bijvoorbeeld de ervaring dat ik te maken heb met directe collega's.

Inmiddels werk ik zo'n drie jaar alleen en ik merk dat ik toch wel op een eilandje ben beland. Natuurlijk kan ik weleens overleggen met andere zzp' ers en netwerken (online of face-to-face), maar toch voelt het laatste geheel anders. Als zzp'er heb ik geen keuvel-gesprekken op de gang, eet ik niet dagelijks koekjes of chocola tijdens koffietijd en krijg ik niet zo vaak gebak voorgeschoteld (van jarige collega's).

Toegegeven, of die lekkernijen zo goed zijn voor mijn BMI of suikergehalte is nog maar de vraag. Voor het sociaal welbevinden is het hebben van zo'n werkplek wel degelijk goed. Voor mij in ieder geval wel. Ik werk een stuk relaxter, kan ook nog eens overleggen met collega's en leer veel nieuwe dingen bij, juist omdat ik veel samenwerk.

Zo ook vorige week toen ik samen met een collega intern een interview moest afnemen over het Oranje Huis Alkmaar. Het allereerste zichtbare en herkenbare blijf-van-mijn-lijfhuis van Nederland waar Woonwaard als woningcorporatie nauw bij betrokken is. Ik schrijf een artikel over dit onderwerp voor het medewerkersmagazine, terwijl mijn collega een artikel schrijft voor een blad dat naar andere corporaties gaat. Juist die verschillende insteken werken verfrissend op het gesprek. Ik merkte dat ik door de vragen van mijn collega geïnspireerd raakte en dat ik nieuwsgierig ben naar haar verhaal.

Werken op interimbasis geeft ook een bepaalde rust. In mijn geval start ik om 08.00 uur en ben ik om 16.30 uur klaar. Werk ik aan een losse opdracht, dan is het nog maar de vraag of ik op een bepaald tijdstip klaar ben. Geoffreerde uren worden vaak genoeg overschreden en de inspanning is relatief zwaarder. Vooralsnog voer ik ook losse opdrachten uit, maar of dat in de toekomst nog steeds zo zal zijn. Dat is voor mij nog maar de vraag...

 

Witlof • 16-02-2009, 23:08
I'm bored.
Louise Hildebrand • 20-02-2009, 12:32
Suggesties voor onderwerpen zijn altijd welkom. ;-)
Witlof • 20-02-2009, 23:19
Seks, drugs, Rock & Roll, religie of gewoon wat actueels ...politiek wellicht! zolang we maar vlooien.
Je bent een pientere meid, fysiek ok maar gaandeweg lijk je echter wel steeds saaier.
Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen, we hebben dan ook gaandeweg zoveel meegemaakt.

Doe anders iets over de informatie overload of de nepheid van het netwerken, de commerciële krompraat of waarom we zo rijk zijn en toch onze tijd dooien.

Nog meer input nodig?
Louise Hildebrand • 23-02-2009, 22:08
Thanks, ik ga eens wat dieper graven in mijn creativiteit. :-)
Xiwel • 03-03-2009, 17:44
Ik ken iemand die een klein bedrijfje was begonnen. Hij had wat klussen, maar dat hield (nog) niet over. Vervolgens liep ie zelf tegen een leuke klus op als adviseur. Dat gaf een gunstige hoeveelheid en vooral constante inkomsten. Nadeel was wel dat ie na verloop van tijd helemaal geen tijd meer had om voor zijn eigen bedrijf klussen binnen te halen. Daarmee liep dat in de soep. Hij is met zijn eigen bedrijf gestopt en in dienst gegaan bij dat bedrijf met die leuke klus.

En toen ik dit zag gebeuren werd mij duidelijk dat het geen echte ondernemer was. Hij heeft er goed aan gedaan om met zijn bedrijf te stoppen, maar eigenlijk had ie nooit aan zoiets moeten beginnen.
Louise Hildebrand • 08-03-2009, 22:23
Zie mijn laatste bericht!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.