Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Hoe moeilijk kan het zijn? Verhuizen, telefoon mee en internet overzetten? Op zich niet zo heel moeilijk als je de wijziging op tijd aangeeft. Wil je om welke reden dan ook de verhuisdatum aanpassen, dan is het een ander verhaal.

Vorige week heb ik dat persoonlijk ondervonden. Omdat mijn nieuwe werkruimte niet op 17 december klaar is heb ik zowel KPN als mijn internetprovider gevraagd om de verhuisdatum met een maand op te schorten. Bij KPN was dat geen enkel probleem, maar mijn internetprovider informeerde me dat uitstel van de verhuizing nu niet mogelijk is.

'NU niet mogelijk', antwoordde ik enigszins geamuseerd. 'Maar wanneer dan wel?'

'Dat wordt sowieso lastig want de verhuizing is al in gang gezet', antwoordde de servicemedewerker vriendelijk. 'Ik zie dat stap 5 al is genomen.'

'Stap 5? En dat proces kan niet gestopt worden?' vroeg ik verbaasd.

'Jawel, maar dan loopt u kans dat u opnieuw een internetverbinding moet aanvragen en dat er vijf tot zes weken overheen gaan. Ik adviseer u om de uitstel bij KPN ongedaan te maken. Dan heef u per 17 december internet op uw nieuwe adres. Anders loopt u de kans dat u zowel in uw oude, als uw nieuwe huis weken zonder internet zit. Verhuizingen zijn namelijk delicate kwesties.'

En daarmee was ik uitgepraat. Tuurlijk, ik kon moeilijk doen (de klant is immers koning?), maar eerlijk gezegd durfde ik het niet aan. Stel je voor dat ik per 17 december op geen enkel adres internet heb, dan ben ik verder van huis. Inmiddels heb ik braaf de KPN gebeld en de wijziging ongedaan gemaakt. Toch ben ik bang dat de verhuizing alsnog misgaat en dat ik weken zonder internet zit. Tot 17 december tijd moet ik dus maar hopen dat alles goed gaat. Ook spookt er nog steeds één vraag door m'n hoofd: waarom is verhuizen van een internetverbinding zo'n delicate kwestie???

 

Arjan Jonker • 11-12-2007, 10:08
Ojee, dat voorspelt weinig goeds. Ik ga ook verhuizen, en heb het proces in gang gezet. Op dit moment nog geen vuiltje aan de lucht, ook al heb ik nog niets gehoord van mijn provider...

Maar je hebt gelijk. Verhuizen van dit soort diensten lijkt altijd wel heel ingewikkeld. Volgens mij komt het eigenlijk nooit voor dat je vanaf dag 1 beschikking hebt over internet op het nieuwe adres. Laat staan tv en telefoon.

Daarom denk ik dat ik er maar voor zorg dat ik tijdelijk op andere adressen gebruik kan maken van internet, bijvoorbeeld bij m'n ouders. Weer het voordeel van een laptop: dan neem je je hele zaak gewoon onder je arm mee.

Maar goed, we zitten in hetzelfde schuitje (ik moet op 4 januari verhuisd zijn), dus misschien kunnen we elkaar af en toe even een opbeurend bericht toezenden. Of natuurlijk gewoon om even af te geven op die stomme providers. ;-)
Louise Hildebrand • 11-12-2007, 15:18
Dat lijkt me een goed plan! :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.