Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Tekst en Redactie • 

Schrijven, herschrijven, overdenken, nog eens een overdenken. Rondje lopen. Koffie drinken. Soms word ik enigszins gek van mezelf. Als de deadline nadert en ik ben nog steeds niet helemaal tevreden over m'n geschreven teksten begin ik 'm enigszins te knijpen.

Reden is het feit dat tekstschrijven niet op commando gaat. Althans, niet bij een nieuwe opdrachtgever. In het begin kost het tijd om precies duidelijk te krijgen wat de opdrachtgever precies wil. Niet alleen inhoudelijk gezien maar ook wat betreft precieze tone of voice, de mate van 'hipheid', de constructie van zinnen etc.

Persoonlijk heb ik een voorkeur voor, zoals ik het zelf noem, staccato-tekst. Kort, bondig en zakelijk. Zonder al te veel overbodige woorden zoals kunnen, moeten, worden en willen. En ja, dat valt niet bij iedereen in de smaak dus moet je goed communiceren met je klant.

En wat als je hoofd begint te tollen, het na middernacht is en je ogen bijna dichtvallen? Dan moet je er echt een einde aan breien. Besluiten dat de teksten goed zijn en niet meer bijschaven. Af is af. Of toch niet?

Soms wel, soms niet. Op dit moment wel. De tekst is naar de opdrachtgever en ik kan naar m'n bed. Eindelijk...!

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.