Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

Elke dag gelukkig zijn. Je goed voelen en sterk. Nooit geraakt worden door een opmerking of tegenslag. Genoeg tijd hebben voor je vrienden, partner, kids en hobby's. Geen stress hebben van je werk of collega's. Bestond er maar een pilletje voor. Of een wondercursus. Eentje waar je lekker achterover kunt leunen en niks hoeft te doen.

De realiteit is anders. Als je langdurig stress en onrust hebt of je voelt je al tijden niet gelukkig, dan moet je er ZELF wat aan doen. En dat is lastig. Want eigenlijk wil je dat het vanzelf goed komt. Dat al die negatieve gedachten vanzelf positief worden. Dat je na deze drukke periode wel meer tijd hebt. En soms is dat zo. Maar soms ook niet. En dan wordt het tijd voor actie!

Hoe? Door jouw mentale fitheid een flinke boost te geven. Gooi al je zelfsaboterende gedachten en redenen om niet aan je mentale gezondheid te werken overboord en stap in de DOE-modus! Hieronder vind je de meest gehoorde redenen om lekker in je onrust, stress en onbevredigende situatie te blijven hangen.

Geen tijd.
Dit is het favoriete excuus van de meeste mensen. Allerlei verplichtingen schreeuwen om aandacht. Werk, je gezin, vrienden, noem ze maar op. Ondertussen heb je wel genoeg tijd om avonden voor de tv te hangen of te Facebooken, een zak chips leeg te eten, of uren te liggen piekeren. Prima, maar verwacht dan niet dat je op langere termijn minder stress gaat voelen. Hoe minder tijd je hebt, hoe belangrijker het is om tijd te besteden aan timemanagement en om te kijken wat er mis gaat in je leven.

Ik ben nu eenmaal zo. Het zit in de aard van het beestje. Ook zo'n geweldig excuus. Dus jij laat je bepalen door je genen? Of door je negatieve zelfbeeld? Een beeld met allerlei overtuigingen die je zelf in de loop van je leven hebt opgebouwd? En een negatief beeld waarin je heilig gelooft? Heel gemakkelijk, want dan hoef je niet je best te doen om te veranderen. Dat is in jouw beleving toch zinloos.

Het ligt aan de ander. Ik kan er niks aan doen. Of het nou je partner, kind, familielid, baas of collega is. We wijzen bij problemen graag naar een ander. De ander maakt jouw leven zuur. De ander maakt jou ongelukkig. De ander zorgt voor jouw onrust en stress. Lekker makkelijk. Want dan hoef je vooral niet stil te staan bij jezelf en jouw bijdrage aan de situatie. Een ander kun je moeilijk veranderen. Wel kun je kijken naar jouw houding en jouw mogelijkheden om anders met de situatie om te gaan.

Stress onrust burn-out

Ik heb kinderen. Dus? En? Nu heb je geen enkele mogelijkheid meer om tijd aan jezelf te besteden? Ja, kinderen kosten tijd. Ja, met kinderen is het druk. Ja, je moet rekening houden met je kinderen. Sommige moeders roepen dat hun leven over is na het krijgen van kinderen. Misschien wel, maar misschien ook niet. Natuurlijk kun je nog wel een hobby uitvoeren of sporten! Dat is vooral een kwestie van timemanagement, planning en organisatie. Maar, dan zul je wel meer moeten doen dan genoegen nemen met de gedachte: 'Ik heb geen tijd want ik heb kinderen.'

Het is crisis. Klopt. Zomaar je baan opgeven zal ik niet adviseren. Maar als je niet gelukkig bent in je werk en je zou graag wat anders willen doen, dan kun je wel rondkijken. Je kunt gaan netwerken. En je kunt tijd vrijmaken om na te denken over andere werkmogelijkheden. Je kunt ook nadenken hoe je meer plezier in je huidige baan kunt krijgen. Dat geeft meer voldoening dan berusten in je ongelukkige werksituatie.

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude (Maya Angelou)

Heb je hulp nodig bij het bestrijden van onrust en stress? Of ben jij ontevreden met je werk- of privé-situatie? In maximaal 6 sessies kan ik jou hierbij helpen! We maken een plan van aanpak, bestrijden jouw negatieve gedachten en zorgen voor meer rust en positiviteit in jouw leven. Stuur een mail naar info@louisehildebrand.nl of bel naar 06 52 33 68 90/0413 79 51 89.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.