Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Coaching • Gedachten • 

Gedachten, gedachten en nog eens gedachten. Je wordt er gek van. De ene gedachte is nog dwingender dan de andere. De verplichte afspraken waar je naartoe moet, maar waar je eigenlijk geen zin in hebt, de discussie die je hebt gehad met je partner, familielid of collega, het gemis aan opdrachten of juist het opstapelende werk.

Doe dan eens dit gedachte-experiment. Je gedachten worden uitgezonden door een radio die zich in je hoofd bevindt. De radio staat aan, jij bepaalt het volume, de frequentie, òf je luistert en òf je actie onderneemt op de gedachte. Want, je hoeft helemaal niet te luisteren naar je radio. Juist als je radio sterk begint te storen.

 

Ronald • 04-05-2010, 21:03
Edgar Tholle beschrijft in zijn boek de kracht van het nu hoe je door je gedachten gevangen wordt gehouden. Jij bent je gedachte niet. Een interessante benadering van gedachten
Louise Hildebrand • 05-05-2010, 09:05
Helemaal mee eens. Gedachten komen en gaan en maken in essentie geen onderdeel uit van jou als persoon. De rol/belangrijkheid van gedachten wordt nogal eens overschat, daar ben ik (vooral in het verleden) echt een ster in geweest.
Ronald • 05-05-2010, 20:11
Naarmate het stiller in mijn hoofd wordt, worden de gedachten extremer. Net of mijn gedachten in paniek raken om de controle te verliezen.
Het boek van Edgar is voor mij wel een eye opener geweest. Omdat het voor elk mens geld, is het dus één van de zeldzame waarheden in deze wereld. het zet je wel aan het DENKEN:-)
Louise Hildebrand • 10-05-2010, 09:39
De kracht van het nu heb ik niet gelezen, wel De nieuwe aarde. Overigens zijn er veel meer inspirerende mensen die zich met dit onderwerp bezighouden. Als ik alle boeken naast elkaar neerleg, dan komt de boodschap vaak op hetzelfde neer: leef bewust in het hier en nu en laat je niet gek maken door je gedachten.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.