Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Coaching • Goed in je vel zitten • Training • 

Je staat er misschien mee op of krijgt in de loop van de dag een onbehaaglijk gevoel. Een gevoel dat zegt dat je niet lekker in je vel zit. Dat je dingen doet die je uiteindelijk niet gelukkig maken of dat je een relatie hebt met iemand die niet helemaal klopt. Misschien zit je agenda propvol, heb je leuke afspraken, maar heb je alsnog een knagend gevoel. Wat is er in godsnaam aan de hand?

Je verstand draait overuren. Je bedenkt wat er aan de hand kan zijn. Je hebt best een leuke baan, genoeg vrienden en afspraken. Misschien een partner van wie je houdt of kinderen.

Grote kans dat je niet goed genoeg naar je gevoel luistert. Dat je vasthoudt aan stokoude verstandelijke ideeën die zeggen dat je blij moet zijn met een baan, dat een volle agenda en veel sociale contacten betekent dat je veel leuke dingen doet en dat het hebben van een relatie het ultieme geluk brengt.

Daarmee zoek je het geluk vooral buiten jezelf en dat is een missie die nooit of alleen tijdelijk zal slagen. Het werkt als een verslaving. Na elke 'shot' snak je naar de volgende 'shot'. En zo hobbel je van afleiding naar afleiding zonder dat je stilstaat bij jezelf. Je verstand denkt dat je goed bezig bent, maar je gevoel is slimmer. Via dat onderbuikgevoel maakt het duidelijk dat het hoog tijd wordt om eens goed naar jezelf te kijken. Ben jij je eigen beste vriend?

 

Bernice • 14-07-2010, 13:50
Naar jezelf kijken is één ding, daaruit conclusies trekken is een tweede, maar die derde stap - om er iets mee/aan te doen- dat is juist het moeilijke ervan! Raak er niet over uitgepraat. Maar ja, praatjes vullen geen gaatjes ;)...
Louise Hildebrand • 14-07-2010, 14:34
Ik denk dat de drempel om er wat aan te doen vaak angst is. Angst voor het onbekende, angst om dingen tegen te komen die je niet leuk vindt, angst dat je zwak bent of angst dat je niet goed genoeg bent. Kortom, angst voor diepgewortelde onjuiste overtuigingen.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.