Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Soms het is lezen van de Kamerkrant, een uitgave van de Kamer van Koophandel, best nuttig. Zo las ik gisteren dat tweederde van de ondernemingen in Nederland niet het KvK-nummer op hun website meldt terwijl dat wél verplicht is.

Nu ben ik een van die vele 'ondernemingen' die zich hieraan schuldig maakt (wordt z.s.m. geregeld!). Niet zozeer uit onwil, maar gewoonweg omdat ik niets van deze regel afwist. Volgens de Handelsregisterwet moet het KvK-nummer op alle correspondentie staan. Dus niet alleen op facturen, maar ook op de website en in e-mails!

BV's en NV's moeten de volledige naam, statutaire zetel en vestigingsplaats melden. Ondernemingen die zich niet aan de wettelijke eisen van bedrijfscorrespondentie houden, plegen formeel een economisch delict wat kan leiden tot een boete. Hoewel op dit moment niet gericht wordt gecontroleerd kan het ontbreken van bedrijfsgegevens in conflictsituaties mogelijk tegen de ondernemer worden gebruikt. Jullie zijn dus gewaarschuwd!

Overigens is niet vastgelegd waar op de website het KVK-nummer moet worden vermeld. De wetgeving over online zaken schrijft voor dat dit soort gegevens tijdig, duidelijk en begrijpelijk naar de klant moet worden gecommuniceerd. Plaats het nummer dus bij voorkeur ergens waar klanten het gemakkelijk kunnen vinden, bijvoorbeeld bij de contactgegevens.

 

Arjan Jonker • 15-10-2007, 15:21
Ja, joh. Ik wist ook nergens van. Eerder vandaag net idd even het nummer vermeld bij mijn contactgegevens. Kunnen ze die boete ook niet meer sturen! ;-)

Kun je het je trouwens voorstellen: opeens een brief in de bus dat je een boete hebt omdat je het KvK-nummer niet hebt vermeld op je website? Ik zou 'not amused' zijn!
Louise Hildebrand • 15-10-2007, 16:28
Ik zou ook verre van 'amused' zijn! Helaas kan ik de gegevens onder contact niet zelf aanpassen, dus meld ik het alvast hier:

KvK-nummer: 37119926

:-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.