Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Gedachten • Inspirerend • Training • 

Bijeenkomst 1 van de cursus intuïtief tekenen... Wat een ervaring. En vooral, wat een hoop vermoeiende gedachten. Het begon al bij de start toen de docente meer vertelde over het verloop van de middag. "We gaan niet meteen aan de slag met papier en kleurpotloden. Ik ga eerst koffie en thee zetten, we beginnen rustig aan. Ik wil graag weten hoe jullie vakantie was." Vakantie?! Dacht ik ongeduldig. Ik kom hier toch niet om over koetjes en kalfjes te praten? Ik wil wat doen!

En zo begon mijn radio te tetteren die de eerstvolgende tweeënhalf uur niet meer uitging.

Wat een gekrabbel. Dit ziet er niet uit. Dat is wel mooi! Welke kleur zal ik nu gebruiken? Zit er een filosofie achter de keuze van een kleur? Wat zijn de mooiste kleurcombinaties? Waar gaat dit heen?!

Toen ik van de docente een papiertje kreeg met de woorden gek doen en reizen (en de opdracht om deze woorden te verwerken in mijn tekening) ontstond er een dramatische file van gedachten.

Gek doen, gek doen, gek doen... Hoezo gek doen? Wat is gek? Andere kleuren? Een andere tekenstijl? Hoe pak ik dat aan? Wat moet ik nu? Ik heb geen inspiratie. Kom op Louise, je kunt toch wel gek doen?!

Waarna ik, zo gek als ik me op dat moment op papier kon uitleven, een lullig vierkantje tekende.

Ja, Louise, da's inderdaad gek. Een vierkantje tussen allerlei rondjes. Misschien kun je nóg gekker doen. Teken er nog een paar vierkantjes bij. En dan ook nog eens in een andere kleur. Whoooaaahhh. Maar maak het vooral niet te bont! ;-)

Na de eerste cursusmiddag was ik bekaf en een ervaring rijker. Getetter in je hoofd kan doodvermoeiend zijn. Helemaal als je bewust aandacht geeft aan je gedachten. Hieronder het resultaat van mijn eerste middag intuítief tekenen.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.