Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
12| 12| 08
Rubriek: Training • 

Flink veel zenuwen, spanning en onderbuikgevoelens. Wachten, wachten en nog eens wachten. Ijsberen van links naar rechts. Hoe langer het duurt voordat ik het verlossende antwoord krijg, hoe meer spijt ik krijg. Waar ben ik in godsnaam aan begonnen?

Normaalgesproken ben ik niet zo'n stresskip. Maar, zodra ik streng word beoordeeld op aspecten waar ik (nog) niet thuis in ben, slaat de onrust en mijn prestatiedrang (of dwang?!) toe. Zo resultaatgericht als ik ben, wil ik erg graag slagen voor deze auditie. Maar wat als ik niet door ben? Wat als ik dus niet goed genoeg ben? Wat als...

Dan is het moment daar. Met een heftig kloppend hart laat ik mijn mede-auditiedeelnemers achter op de gang en loop ik naar de jurytafel. Vier paar kritische ogen kijken me vriendelijk lachend aan. Onwennig ga ik zitten. De spanning stijgt de pan uit en ik weet me bijna geen houding te geven. Zeg nou, zeg nou, zeg nou. Verlos me alsjeblieft uit m'n lijden!

'Hoe vond je het zelf gaan?'

(Is dit een strikvraag?) 'Uh...Je bedoelt wat ik vind van mijn eigen prestaties?'

'Ja inderdaad.'

(Wat zal ik zeggen? Gewoon de waarheid Louise, je kunt het!) 'Nou, ondanks de enorme zenuwen denk ik dat ik het uh.... Redelijk goed heb gedaan... (En wat als ik nu gigantisch de plank mis sla? Dat zou een blunder zijn en getuigen van een enorm slecht zelfinzicht!)

'Nou, dat vonden wij ook dus... Je bent door!'

'Whoah!!!!!', roep ik uit waarbij ik zowat uit m'n stoel spring.

'Maar.... Natuurlijk zijn er nog wel wat aandachtspunten.'

'Ja, natuurlijk', waarbij ik me pijnlijk besef dat ik in Les Mills-land net om de hoek kom kijken en nog een hoop moet leren. Als groepslesinstructeur ben ik namelijk nauwelijks m'n beginnersjasje (twee jaar) uitgegroeid.

De aandachtspunten zal ik jullie (en mezelf ;-)) in dit bericht besparen. Belangrijkste boodschap is dat ik het Les Mills Trainee traject 2009 inga voor Bodybalance. Dit betekent dat ik word opgeleid tot nationaal Bodybalance-trainer voor Les Mills. Mijn dag kan niet meer stuk!

 

Louise Hildebrand • 12-12-2008, 14:14
En mensen, na ruim twee maanden ben ik eindelijk online. Wat een heerlijk gevoel!
Wim • 12-12-2008, 16:29
Les Mills mag blij zijn dat ze zo'n klassetrainer binnengehaald hebben. We zijn alweer trots op je.

Wim en San
Edsel Lewis • 12-12-2008, 21:49
Hoi Louise

Grote klasse meid; hier neem ik mijn petje voor af!!!!

groetjes Edsel
Witlof • 13-12-2008, 15:35
'Les Mills' lijkt op 'minder afstand'... je bent goed op weg.
Louise Hildebrand • 15-12-2008, 15:17
Dank voor jullie leuke reacties! :-)
Patricia van Gorp • 13-01-2009, 09:12
He die Louise!

Well done! Hartstikke gaaf dat je het traineeship Les Mills ingaat. Gezien jouw kwaliteiten & inzet zul je het opleidingstraject wel doorstaan, al is het misschien met bloed, zweet en tranen.
Succes!

Grtz, Patricia
Louise Hildebrand • 14-01-2009, 23:25
@Patricia. Wat een aangename verrassing om je op mijn weblog te vinden! En natuurlijk bedankt voor je reactie. Ik heb er erg veel zin in! Gr, Louise

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.