Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Er zijn dingen waar ik een ontzettende hekel aan heb. Met stip op nummer 1 staat mijn administratie. En dan vooral alles wat te maken heeft met de Belastingdienst.

Hoe 'fijn' het is om elke drie maanden de btw aan te geven zal elke zelfstandige beamen. Wat heb ik zitten mokken en vloeken als ik weer eens totaal de kluts kwijt was bij het indienen van de correcte gegevens. Met nul verstand probeer je de site van de Belastingdienst te doorgronden. Je zoekt alle vaktechnische termen op, probeert te begrijpen waarom je wat moet invullen en aan welke regels je je moet houden.

Natuurlijk, als je de tijd neemt om alles goed uit te zoeken, kom je er vanzelf wel een keer uit. Maar juist omdat dit uitzoekwerk me zo ging tegenstaan, maakte ik fouten. Toen ik na anderhalf jaar besloot om naast de jaarcijfers ook de kwartaalcijfers door mijn boekhouder te laten verwerken, gleed er een last van m'n rug. Geen frustratie meer. En geen fouten. Ik zorg dat mijn boekhouder alle noodzakelijke gegevens op tijd krijgt en ik kan me bezighouden met andere dingen.

Lang leve de boekhouders!

 

Huub Koch • 22-12-2007, 13:37
Precies! Delegeren is de kunst!
Louise Hildebrand • 24-12-2007, 08:48
Delegeren, interessant onderwerp voor een weblogbericht :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.