Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Relaties • 

Ik bespeur een trend. Een trend die oude overtuigingen over mannen en vrouwen overboord gooit. Het zijn niet meer de vrouwen die zeggen dat bij seks zoveel gevoelens komen kijken. Nee, het zijn de mannen. Het zijn mannen die nog blijven plakken bij hun ex of diepe gevoelens koesteren voor deze ex. 'Laten we het rustig aan doen' is geen standaard vrouwenuitspraak meer, maar een mannenuitspraak. Wat is er in godsnaam aan hand?!

Al jaren denk ik dat er op gebied van heteroseksuele relaties een revolutie gaande is. Mannen lijken gevoeliger te worden, vrouwen doelgerichter en 'straight to the point'. Het verbaast me niet. Om het even cru te zeggen: mannen worden redelijk overbodig. Werd een man voorheen gekoesterd als kostwinnaar, nu is een man meer een toetje voor na de maaltijd. Een maaltijd die de vrouw zelf heeft bereid en bekostigd. En een toetje waar een vrouw gerust zonder kan.

Dus worden er andere eisen gesteld aan een man. Er wordt minder gekeken naar status, maar of hij er lekker uitziet en een goed gesprek kan onderhouden. Mannen raken het spoor bijster en zijn misschien wel geïntimideerd. Wat moeten ze in hemelsnaam met al die assertieve vrouwen? Zij willen liever zelf jagen, want dat zit in hun bloed.

Dus zie ik een hoop gefrustreerde single vrouwen en mannen om me heen die graag een liefdevolle, gelijkwaardige relatie willen met een geschikte wederhelft, maar niet weten hoe. Vrouwen worden door hun onafhankelijkheid en zelfverzekerdheid voor mannen moeilijker te benaderen, vrouwen lopen voor veel mannen veel te hard van stapel. Mannen en vrouwen, single of niet... Wat vinden jullie hiervan?!

(Bron: www.freedigitalphotos.net)

 

Odi • 24-07-2011, 22:49
Ja.... herkenbaar... ik geloof, dat je wel een punt hebt.
Joop • 24-07-2011, 23:19
Ja klopt.

Het is iets wat al heel lang speelt het geklaag van vrouwen dat mannen nooit gevoelig genoeg waren.
Of van mannen dat vrouwen niet assertief genoeg waren.
En nu dat de rollen zijn omgedraaid is dit het resultaat.
Ik sta niet vreemd te kijken dat mensen gefrustreerd worden.

Voor je het weet is het weer omgedraaid mensen maken van klagen hun hobby lijkt wel.
Xiwel • 25-07-2011, 14:16
Er is nog een belangrijke ontwikkeling. Vrouwen zijn de mannen ingehaald waar het opleiding betreft. Ik had nog veel meiden in de klas die niet wilden doorleren, omdat ze toch huisvrouw werden. Jongens moesten van hun ouders doorleren voor een goede baan, bij meiden was die druk er vrijwel niet. Tegenwoordig zijn meiden/vrouwen beter gemotiveerd waar het school betreft en dat zorgt duidelijk voor een andere positie t.o.v. de jongens/mannen. In Iran is dat effect nog veel groter. Achmadinedjad c.s. knokken met hun lage opleidingen tegen hordes universitair geschoolde vrouwen.

Zelf ben ik niet anders gewend. Mijn ouders hadden beide alleen de lagere school doorlopen. Daarbij was het duidelijk dat mijn moeder meer leercapaciteit had. Zij hield thuis het financiele spul bij, mijn vader vond dat te moeilijk. Aan de andere kant kon mijn vader prima koken. Geldt overigens ook voor m'n broers, die zeer matige kooksters hebben getroffen.

Mij maakt het allemaal weinig uit. Koken en al het andere gaat me goed af. Ik zit er veel meer mee als anderen (mannen of vrouwen) voor m'n voeten lopen. :-)
Brian • 01-08-2011, 14:47
Zou leuk zijn als de rollen echt omgedraaid gingen worden over een tijdje. De vrouw op jacht naar de man in de kroeg en de man die dan keihard "no thanks" zegt en er met de buurvrouw vandoor gaat, totdat de vrouw er totaal gefrustreerd van wordt en inziet dat er meer voor nodig is om de man te veroveren. Kortom, ze gaat zich verdiepen in de man, gooit er meer gevoel in, is empatisch..net zolang totdat de vrouw weer softer wordt en de man degene is die de jachtvelden weer op kan. En zo is het circeltje weer rond ;-).
Louise Hildebrand • 01-08-2011, 20:46
Die is grappig bedacht! Mannen of vrouwen, uiteindelijk streven beide seksen in een relatie naar hetzelfde: oprechte liefde voor elkaar. Hoe het spel gespeeld wordt, dat kan nog weleens variëren. En ontmoet je niet een juiste partner, dan is dat kennelijk niet 'meant to be'. En ook dat is prima.
Robbin (man) ;-) • 21-05-2012, 17:53
Vrouwen en mannen beide even goede jagers. Zoals ik het zie is er niets veranderd en dat zal ook nooit gaan gebeuren, oké vrouwen zijn onafhankelijker geworden en dat is maar goed ook, maar dat betekent niet dat de vrouwelijke eigenschappen daarmee totaal van tafel geveegd zijn, als het er op aankomt zijn beide sexe even gevoelig. Natuurlijk is elk mens anders en ziet iedereen de wereld door een andere bril. Wat mij betreft, blijf lekker op elkaar jagen, dat hoort bij de Homosapien.
Louise Hildebrand • 22-05-2012, 17:25
Sterker nog, mannen schijnen vergeleken met vrouwen gevoeliger te zijn wanneer er sprake is van negativiteit of ruzie. Kennelijk worden ze sneller overspoeld door emoties, ook wel emotional flooding genoemd. Dat maakt de discussie natuurlijk nog interessanter! Zolang beide partijen elkaar accepteren en waarderen om wie ze zijn is er niks aan de hand. Hoe de rollen ook zijn verdeeld.
Roel • 19-12-2015, 01:56
Wat mij en een aantal single vrienden opvalt is dat vrouwen vallen op mannen die zich stoer voordoen, en zich verbaal goed kunnen verkopen. Echter een klein percentage van alle mannen voldoet aan dit beeld. Er blijft een hele grote groep mannen over die hier niet aan voldoen omdat het niet in hun aard zit. Maar ze worden wel vaak overgeslagen, dit vinden wij zeer egocentrisch! Je ziet dat er momenteel veel scheidingen zijn en welke mannen zijn er vaak bij betrokken? Die kleine groep mannen. Ik heb een vrouw gesproken die gescheiden was, die wilde nu een gevoelige begripvolle man hebben. Dus uit die andere groep. Waarom in het begin niet die man die gevoelig en begripvol is? Jullie vallen naar mijn mening vaak op gebakken lucht vandaar die ellende na een aantal jaren. Denk goed na, er lopen genoeg fatsoenlijke mannen rond die inhoudelijk een goede bagage hebben maar die worden vaak overgeslagen....
Louise Hildebrand • 30-12-2015, 11:59
@Roel. Wat bedoel je precies met egocentrisch? Het lijkt mij ergens logisch dat een vrouw valt voor een man die zichzelf goed kan verkopen. Of dit nou gebakken lucht is, dat is een tweede. Het is aan de vrouw om hier doorheen te prikken. Ik denk dat een man ook eerder valt voor een vrouw die zichzelf goed verzorgt en makkelijk praat. (en daardoor zichzelf goed verkoopt). Ik ben het zeker met je eens dat vrouwen (en mannen overigens ook) verder moeten kijken dan hun neus lang is. Vaak weten we niet welke kenmerken of eigenschappen in een partner ons echt gelukkig maken. Daarnaast is er natuurlijk ook het stukje fysieke aantrekkingskracht. Iets wat je in real life moet voelen. Probleem met online dating is dat er wordt geselecteerd op punten die uiteindelijk misschien niet belangrijk zijn. Leeftijd bijvoorbeeld, of opleidingsniveau. Nog een punt is de blinde vlek. Zo kun je denken dat je op een bepaalde manier overkomt, maar wellicht klopt dat idee niet. Zo ben ik er verschillende keren op gewezen dat ik moeilijk benaderbaar ben voor mannen terwijl ik mezelf toch redelijk benaderbaar vind! Misschien nog leuk leesvoer: louisehildebrand.nl (8 tips om de ware te ontmoeten)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.